Guggenheimin kohtalo ratkeaa huomenna – Vastustajilla kaksi mielenosoitusta

Guggenheim-museon rakentamista vastaan järjestetään huomenna kaksi mielenosoitusta Senaatintorilla. 

Guggenheim Helsinki

Taidemuseo Guggenheimin rakentamista vastustava väki aikoo järjestää huomenna peräti kaksi mielenosoitusta Helsinkiin. Molemmat mielenilmaukset pidetään Senaatintorilla kello 15–18.

Helsingin kaupunginvaltuusto kokoontuu huomenna päättämään siitä, rakennetaanko Helsinkiin Guggenheim-museo vai ei. Äänestyksestä on tulossa hyvin tasaväkinen.

– Sekä Guggenheimin vastainen mielenosoitus ja Ei Guggenheimille -verkoston Ei meidän rahoilla -mielenosoitus tekevät yhteistyötä ja käyttävät samaa äänentoistoa, kertoo kansalaisaktivisti Juha-Pekka Väisänen.

Lisäksi mielenosoitusten järjestäjät kutsuvat yhdessä valtuustoryhmiä käyttämään asiaan liittyen puheenvuoroja. 

Ei Guggenheimille -verkosto toimii Väisäsen mukaan selkeästi Guggenheimin kunnallista rahoittamista vastaan eikä se kutsu mielenosoitukseen puheenvuoroja Guggenheimin puolesta.

Tilaisuuteen on valtuustoryhmien lisäksi kutsuttu osallistumaan helsinkiläisiä taide- ja kulttuurijärjestöjä.

Aikatalossa sijaitsevassa Sling In Barissa järjestetään erityinen "kisakatsomo", jossa on mahdollista jännittää yhdessä, miten Helsingin valtuusto ratkaisee Guggenheimin kohtalon. 

Kisakatsomo seuraa porukalla valtuuston kokouksen etenemistä useammalta ruudulta hyvässä seurassa. Hurraaminen ja buuaaminen on järjestäjien mukaan sallittua, jopa suotavaa.

 

Written by:

Jari Pietiläinen

Ota yhteyttä