Vaalikoneemme on nyt avattu!

Makumaailma

Helsinkiin avataan nyt uusia ravintoloita ennätystahtia – Helsingin Uutiset selvitti miksi

RAVINTOLAT Vaikeista ajoista selvinneet yritykset ovat nyt hyvässä vauhdissa ja avaavat yhä uusia toimipisteitä.

Bastardon avajaisia juhlittiin Kampin Korttelissa joulukuun alussa. Italialaisravintolan omistavat Patrik Lindström, Manu Torchio ja Lorenzo Dotson-Smith.

Kampin Kortteli

– Helsingin ruoka- ja juomakulttuuri on juuri nyt yksi maailman kiinnostavimmista ja siitä tulee olla ylpeä. Korttelin ansiosta nämä laadukkaiden palveluiden tarjoajat löytyvät nyt ensimmäistä kertaa samasta kaupunkitilasta, kehaisi kauppakeskusta hallinnoivan Barings Real Estate Advisersin Heli Vainio, kun Kampissa juhlittiin kerralla kymmenen uuden ravintolan avajaisia.

Avajaisjuhlia on tänä syksynä riittänyt ruuhkaksi saakka ja koko vuosi on ollut vilkas.

90 prosenttia avauksista on jo alalla toimivia."

Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategi Milla Visurin laskuri kivunnut jo kahteensataan, kun lasketaan yhteen tänä vuonna aloittaneet ja remontin tai omistajavaihdoksen jälkeen uudelleen avanneet ravintolat.

– Aika pitkään menisi, jos haluaisi käydä testaamassa kaikki, Visuri toteaa.

Keskustassa ravintoloita on yhä tiheämmässä ja ruokakulttuuri on alkanut kukoistaa myös lähiöissä.

– Entisiä kivijalkakauppojen tiloja on muutettu paljon ravintoloiksi Punavuoressa ja Kalliossa. Kun pitkäaikaiset vuokrasopimukset ovat päättyneet, tilaa on löytynyt luovuudelle ja uusille ravintoloille. Vaihtuvuus on kova. Osittain varmaan siksi, että määräaikaisissa luvissa on lievemmät ehdot, Visuri arvioi.

– Yksi syy tähän buumiin on, että Helsinki on täynnä nuoria ja rohkeita yrittäjiä ja Ravintolapäivän myötä keksityt pop upit ovat imeneet alalle uutta väkeä, Visuri toteaa.

– Ehkä tämä pohjoismaista ruokaa hehkuttava trendi on osaltaan luonut uskoa omaan tekemiseen ja tuonut rentoutta kokeilla uudenlaisia juttuja, Visuri arvelee.

Kampin Kortteliin kaksi uutta ravintolaa avannut Anders Westerholm selittää ennätysmäisen vilkasta ravintola-avausten vuotta sekä suhdanteilla että uudella toimintamallilla.

– Helsingin ravintolakentällä on nyt hyvä yhteenpuhaltamisen henki, autamme toisiamme esimerkiksi henkilökunnan hankkimisessa ja keskustelemme konsepteista.

Sillä on iso merkitys, että takana on nyt pari hyvää vuotta.

– 90 prosenttia tämän vuoden avauksista on jo alalla toimivia. Me on avattu taloudellisen ahdingon aikaan, selviydytty ja pystytty kasvamaan, mikä osoittaa että toimimme terveellä pohjalla.

Alkuvuodesta ihmeteltiin, riittääkö kaikille uusille ravintoloille asiakkaita – vuoden mittaan on huomattu että riittää.

Buumi ei hellitä Helsingissä lähiaikoina. Kauppakeskuksiin on tulossa pian kymmeniä uusia ravintoloita ja Jätkäsaaressa herätellään henkiin L3-makasiinia.

Lisää ravintolaryppäitä tulossa

2016 Itiksessä ovat avanneet muun muassa Kakkugalleria, Espresso House, Namaskaar, Pancho Villa, Fafa´s, Lucky Bastard, Pastaboxi ja Starbucks.

2016 Kampin kauppakeskuksessa avasi kesällä 6 k Foodmarket ja joulukuun alussa kymmenen ravintolan Kortteli. Kaikkiaan ravintoloita on jo nelisenkymmentä.

2017 Ison Omenan ravintolamaailmassa avaa noin 30 ravintolaa: Aangan, Dim Sum, Fafa´s, Fuku, Kimchi Wagon, Lucky Bastard, Momotoko, Pasta Box, Pizzarium, Rosso, Salaattiasema, Street Gastro, Chalupa, Kung Food Panda, Picnic, Starbucks ja Tsuru.

2017 Tapiolan AINOA laajenee ja ravintolapalvelut monipuolistuvat. Tulossa ovat muun muassa Sandro, Street Gastro, Pizza Hut, Subway ja Fafa’s sekä Fazer Café, Kaisan Café ja Jungle Juice Bar.

2017 Itäkeskuksen uuden Citymarketin I vaihe tuo mukanaan runsaasti ravintoloita ja kahviloita.

2018 Kalasataman Redissä avaa ovensa yhteensä 38 ravintolaa, kahvilaa, baaria ja take away-pistettä. Kaikki tilat on jo varattu. Luvassa on esimerkiksi katuruokaa, sushia, gourmet-pizzaa ja Lähi-idän makuja. Yritysten joukossa on muun muassa amerikkalaistyylistä hiiligrilliä, pienpanimoa, kakkukahvilaa ja salakapakkaa.

2019 valmistuu Pasilan Tripla. Ravintolamaailman tiloista jo yli 20 paikasta on solmittu vuokrasopimukset ja lähes kaikista on neuvottelut parhaillaan käynnissä. HOK Elannon ravintoloiden käyttöön on yksistään tulossa noin 900 neliömetriä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Legendaarinen Sandro kasvaa ketjuksi ja vie vegebrunssit Espooseen asti6.10.2016 09.26
Tahti sen kuin kiihtyy: toistakymmentä uutta ravintolaa juhlii pian avajaisiaan9.10.2016 17.15

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu