Makumaailma

Suomalaisilla on ihan omat suosikit – näitä ruokia tilattiin kotiin vuonna 2016

Ruokalähetit kuljettavat suomalaisiin koteihin Foodoran tutkimuksen mukaan yhä useammin raakaruokaa.

Daniel Jyllinkoski

Halloumi Pita ja Bataattiranskalaiset ovat ravintola-annoksia kotisohvalla nauttivien suomalaisten suosikit. Kovassa nousussa täällä on raakaruoka. Muualla maailmassa ykkösenä on selvästi hampurilainen.

Ravintolaruoan kotiinkuljetuspalvelu Foodora selvitti vuoden 2016 ruokailutottumuksia kyselytutkimuksella loka-marraskuussa. Vastaajia oli 4 100.

Kotiinkuljetuspalvelut ovat osa ravintolaruokailun suurinta megatrendiä - ihmiset haluavat syödä ravintolaruokaa yhä useammin, mahdollisimman helposti ja nopeasti.

Kaupungeissa trendi korostuu. Noin 74 prosenttia suomalaisista vastaajista koki, ettei heillä ole aikaa päivittäiseen ruoanlaittoon. Yli 87 prosenttia sanoi, ettei pitkän työpäivän jälkeen nauti kokkailusta lainkaan.

Nepalilainen ruoka on suomalaisten suosiossa."

Suomen suosituimmaksi annokseksi nousi Halloumi Pita ja Bataattiranskalaiset. Myös nepalilainen ruoka on suomalaisten suosiossa: Butter chicken ja Chicken Korma olivat palvelun ylivoimaisesti suosituimmat liha-annokset tänä vuonna.

Suhteellisesti suurinta kasvua nähtiin raakaruoan tilausmäärissä. Useat uudet raakaruokaan keskittyvät ravintolat ovat lisänneet tarjontaa ja mahdollistaneet trendin nopean leviämisen.

Maailmanlaajuisesti hampurilainen oli vuoden 2016 tilatuin ruoka yli 45 prosentin osuudella kaikista tilauksista. Pizza tulee kakkosena 23 prosentin osuudella ja erilaiset aasialaiset annokset sushista kevätkääryleisiin kolmantena, 10 prosentilla kaikista tilauksista.

Suosituimmat tilauspäivät ovat keskittyneet viikonlopuille ja juhlapyhille.

Laiskat sunnuntait eivät ole myytti, sillä sunnuntaisin tehtiin enemmän tilauksia kuin minään muuna päivänä.

– Suosituimpiin tilauspäiviin kuuluu myös useita juhlapyhiä. Olimme avoinna myös uudenvuodenpäivänä, kertoo Foodoran toimitusjohtaja Ville Vasaramäki.

Myös suurimmat TV-hetket erottuvat vuoden tilastoista. Itsenäisyyspäivä, Saara Aallon X-Factor-finaali, Game of Thronesin kuudennen tuotantokauden ensi-ilta ja jääkiekon MM-kilpailut näkyivät selkeinä piikkeinä tilausmäärissä.

Ruoankuljetuksen suosio on hyvin riippuvainen sään vaihtelusta. Erityisesti sateinen ilma houkuttelee ihmisiä käyttämään kotiinkuljetuspalvelua.

Foodora

Ravintolaruoan kuljetuspalvelu perustettiin Berliinissä lokakuussa 2014.

Toimii 50 kaupungissa 10 eri maassa.

Ruokalähetit tuovat verkossa tai mobiilissa ostetun ravintola-aterian kotiin, työpaikalle tai minne vaan.

Yrityspalvelu tarjoaa henkilöstöruokailun, ylityöruokailun ja kokoustarjoilut jo yli 500 yritykselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

"Keskipalkka on nyt 2100–2400 e/kk" – ruokalähettejä tarvitaan yhä enemmän ja halukkaita on8.10.2016 10.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu