Yllättäjä jyrää tässä kisassa – vielä ehdit äänestää!

Esiraadin valitsemat 10 ehdokasta perusteluineen löytyvät osoitteesta www.helsinginuutiset.fi/vuodenhelsinkilainen

Vuoden helsinkiläinen -lukijaäänestys jatkuu sunnuntaihin 15. tammikuuta saakka, joten vielä ehdit äänestää henkilöä tai tahoa, joka on vaikuttanut positiivisesti Helsinkiin ja helsinkiläisiin 2016 aikana. Ääniä on tähän mennessä annettu liki 3 000.

Kärkisijaa pitää ehdokas esiraadin valitseman listan ulkopuolelta: Malmin lentokenttä. Kenttää on puolustettu aktiivisella kansanliikkeellä sekä kansalaisaloitteella. Vaikka Helsinki on päättänyt rakentaa alueelle asuntoja, ilmailutoiminta kentällä jatkuu.

Toiseksi eniten lukijaääniä on saanut Myllypuron leipäjonossa vuosikaudet vapaaehtoisena puurtanut Sinikka Backman – hän auttaa niitä, jotka apua eivät muualta saa.

Kolmanneksi suurin äänimäärä on Kallion kirkkoherralla Teemu Laajasalolla, joka aloitti kansainväliseksi ilmiöksi levinneet Aleppo-kellot. Seurakunnassa soitettiin loppusyksystä kirkonkelloja päivittäin muistuttaen Syyrian Aleppon kansanmurhasta. Kallion kirkko on avannut ovensa myös kodittomille.

Hetkellisen pyrähdyksen kisan alussa ottanut Facebookin Hätäkalja-ryhmä ei alun jälkeen ole onnistunut keräämään ääniä niin paljon, että se hätyyttelisi kärkipaikkoja. Ryhmästä voi löytää juttuseuraa mutkattomasti ja nopeasti.

Muita ehdokkaita Vuoden helsinkiläinen 2016 -äänestyksessä ovat muun muassa näyttelijä Jasper Pääkkönen, Katajanokan Allas Seapool, Hävikkiruokaravintola, laulajalupaus Alma sekä yleisölle viime keväänä avautunut Vallisaari.

Osallistu äänestykseen täällä!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Aikaa 15. tammikuuta asti

Ehdokkaina ovat:

1. Allas Sea Pool

2. Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo

3. Jasper Pääkkönen

4. Helsingin joulukadut ja keskustan jouluvaloalue

5. Hätäkalja-ryhmä Facebookissa

6. Hävikkiruokaravintola Loop

7. Vallisaari

8. Sinikka Backman

9. Paperi T

10. Alma

Oma ehdokas/ Joku muu

Haussa on henkilö, yhdistys, yritys, seura, porukka tai taho, joka on tehnyt Helsinkiä tunnetuksi tai edistänyt helsinkiläisten viihtymistä ja hyvinvointia.

Valinta voi osua vaikkapa rakennukseen tai paikkaan.

Written by:

Kaisa Paastela

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Yllättäjä Malmin lentoasema nousee Vuoden helsinkiläinen -kisassa – vielä ehdit vaikuttaa!Kuka on Vuoden helsinkiläinen 2016 – tässä ehdokkaat!Äänistä murskaenemmistö: K-kaupan Anna valittiin Vuoden helsinkiläiseksi