Kuva: Meilahden sairaala-alueella tulipalo – tie suljettu liikenteeltä

Pelastuslaitos sai hälytyksen Meilahden varalämpövoimalan tulipalosta keskiviikkona kello 12.06.

Helsingin pelastuslaitos

Helsingin Meilahden sairaala-alueella keskiviikkona puoliltapäivin syttynyt voimakeskuksen tulipalo on saatu hallintaan, Helsingin pelastuslaitos tiedotti kello 14 iltapäivällä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Paciuksenkatu 2:n tulipalosta kello 12.16. Kun palomiehet pääsivät paikalle, rakennuksen katolta löivät kymmenmetriset liekit viiden metrin leveydeltä.

Kohteeseen hälytettiin 10 pelastuslaitoksen yksikköä. Jälkisammutus- ja raivaustyöt jatkuivat edelleen iltapäivällä.

Tulipalon takia Paciuksenkatu on suljettu liikenteeltä Tukholmankadun ja Seurasaarentien välillä. Liikenneviraston mukaan paikalla on kiertotieopastus. Tiesulku kestää pelastuslaitoksen mukaan toistaiseksi.

Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Savunmuodostusta lukuun ottamatta tulipalo ei  myöskään aiheuttanut haittaa sairaaloiden toiminnalle Meilahden sairaala-alueella. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) mukaan myös rakennusten sähkön- ja lämmönjakelu toimii normaalisti.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tarkkaa tietoa. Rakennus on ollut osittain käytössä, mutta osittain siellä on tehty purkutöitä.

Husin voimakeskus toimii alueen sairaaloiden varavoiman ja höyryn tuottajana. Voimakeskuksessa sijaitsee myös sähkömuuntamo.

Päivitetty 11.1. klo 14.04. Lisätty uusia tietoja.

Written by:

Riikka Jokinen

Ota yhteyttä