Ylivoimaiset myyntiluvut: uusi Harry Potter viime vuoden ostetuin kirja Suomessa – katso muut suosikit

Vuoden 2016 ylivoimaisesti myydyin kirja Suomessa oli J. K. Rowlingin, John Tiffanyn & Jack Thornen Harry Potter ja kirottu lapsi. Suomen kustannusyhdistyksen julkaisemien tilastojen mukaan teosta myytiin yhteensä 97 600 kappaletta.

Tarina on kahdeksas Harry Potter -kirja ja ensimmäinen Potter, josta on virallisesti tehty näytelmäversio. Teoksen on suomentanut Jaana Kapari-Jatta.

Vuoden 2016 myydyin suomennettu kaunokirja oli 23 800 myydyllä kappaleella Lars Keplerin Playground. Keplerin suositut teokset liikkuivat myös hyvin pokkareina ja äänikirjoina.

Kotimaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden myydyin kirja oli Aino Havukais ja Sami Toivosen Tatu ja Patu etsivinä. Kakkosena oli Mauri Kunnaksen Herra Hakkarainen harhateillä ja kolmantena Sinikka Nopolan, Tiina Nopolan ja Christel Rönnsin Risto Räppääjä ja pullistelija.

Syksyllä Kirjakauppaliiton Mitä Suomi lukee -listan suomennetun kaunokirjallisuuden myydyimpinä teoksina vuoron perään olleet Stephen Kingin Mersumies ja Joël Dickerin Baltimoren sukuhaaran tragedia nousivat myös kustannusyhdistyksen vuoden myydyimpien kirjojen listalle. Mersumiestä myytiin yhteensä 13 300 kappaletta painettuna ja äänikirjana ja Baltimoren sukuhaaran tragediaa 9 100 kappaletta. Dickerin edellistä teosta, vuonna 2014 ilmestynyttä Totuus Harry Quebertin tapauksesta myytiin vuonna 2016 pokkarina 9 900 kappaletta, kertoi Kustannusosakeyhtiö tammi tiedotteessaan.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Toni Tervo kuva
Toni Tervo