MasterChefin uudessa Burgerjointissa jonotetaan savussa

Social Foodin uuden hampurilaisravintolan Burgerjointin avajaisviikonloppu käynnistyi vauhdilla. Janne Uusimäki ja Mika Tuomonen kasasivat hetki kuvan ottamisen jälkeen jo burgereita puuhiiligrillin äärellä hiki hatussa.

Marketta Karjalainen

MasterChef-voittaja Mika Tuomonen vakuuttaa parhaiden hampurilaisten valmistuvan puuhiiligrillissä.

Marketta Karjalainen

Jos ei ole perfektionalisti, burgerit kannattaa ottaa mukaan. Maku on kuljetuksen jälkeenkin kohillaan, vaikka ulkonäky vähän latistui.

Marketta Karjalainen

BURGERIT Helsinkiin avattiin jälleen uusi hampurilaisravintola. Oven taakse kertyi heti jono innostuneita.

Helsingin uusin hampurilaispaikka Burgerjoint avasi ovensa tänään perjantaina lounasaikaan Kurvin kulmilla. Ensimmäisen vartin aikana, kun ensimmäiset asiakkaat vielä odottelivat vegaaniburgereitaan, asiakkaita kertyi ulos asti ulottuvaksi jonoksi asti.

Kuinka monta hampurilaispaikkaa Helsinkiin oikein mahtuu?

– Hyvä kysymys. Hyviä vaikka kuinka paljon, vakuuttaa Mika Tuomonen uuden Burgerjointin tiskin takana hikipäässä häärätessään.

Listalla on kaksi liha- ja kaksi kasvisvaihtoa sekä ranskalaiset perunat. Burgerjointia pyörittävän Social Foodin legendaarisia haukiburgereita ei listalla ole.

Tuomosen hampurilaisten valttina on valmistustapa. Pihvit, sienet ja sämpylät kypsennetään puuhiiligrillissä.

– Sillä tulee niin hieno maku, ettei voi verrata mihinkään. Ne hampurilaispaikat, jotka ei vielä sitä käytä, jää maussa, mies vakuuttaa.

Avajaisviikonloppuna grilliä ei pienessä tilassa voi olla huomaamatta.

– Savu lähtee maanantaina, kun asentaja käy vaihtamassa oikeanlaisen huuvan, Tuomonen vakuuttaa.

MasterChef-kisan vuonna 2012 voittanut Tuomonen jätti IT-alan ja ryhtyi kokkaamaan päätoimisesti. Seuraavana Ravintolapäivänä mies jo myi itsetehtyjä makkaroita Käpylän lippakioskilla. Lounasravintola Social Food avasi Käpylässä seuraavana vuonna.

– Yhdessä vaiheessa tein aika paljon makkaraa. Mutta se on työlästä, se on kiva pitää harrastuksena, Tuomonen toteaa.

Social Food keskittyy nykyisin cateringtoimintaan.

Hampurilaisravintola Burgerjoint, Kulmavuorenkatu 4.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Marketta Karjalainen kuva
Marketta Karjalainen