Puheenaihe

Hittiruoka nyhtökauran myyntiennusteet menivät pieleen – "Niin ei ole käynyt"

Maija Itkosella on positiivinen ongelma: nyhtökauran tuotanto ei pysty vastaamaan kysyntään.

Anton Soinne

Nyhtökaura ei ole ollut kaupoissa vielä vuottakaan, mutta jo nyt sen tuotanto on viisinkertaistunut.

– Kysyntä on kasvanut sellaisiin mittoihin, ettei perässä pysytä, Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen sanoo.

Järvenpään tehtaalla kysynnän kasvu näkyy lattiapinta-alan peittymisenä neliö neliöltä, kun tehtaaseen on rahdattu uusia koneita.

Nyhtökauran suosio yllätti myös yrityksen johdon.

– Oltiin varmoja, että alkuhuuma menee ohi ja kysyntä tasaantuu. Niin ei ole käynyt.

Vielä toistaiseksi nyhtökauraa valmistetaan vain Järvenpäässä, mutta 51 prosenttia yrityksen osakkeista syksyllä ostanut elintarvikekonserni Paulig rakennuttaa parhaillaan Ruotsiin toista tehdasta. Tehdas valmistuu tänä vuonna.

Asiasta kertoi ensin Keski-Uusimaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu