Puheenaihe

Ryöstäjät sitoivat iäkkäitä naisia ja käärivät mattoon – neljä romanialaista vangittu

Miehet ryöstivät joulukuussa 2015 Kirkkonummella, Raaseporissa ja Salossa yksin omakotitaloissaan asuvia 78–86-vuotiaita naisia.

 

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos

Länsi-Uudenmaan poliisi epäilee neljää romanialaismiestä törkeästä ryöstösarjasta.

Miehet ryöstivät joulukuussa 2015 Kirkkonummella, Raaseporissa ja Salossa yksin omakotitaloissaan asuvia 78–86-vuotiaita naisia.

Poliisin mukaan rikolliset saapuivat yllättäen naisten koteihin ja pahoinpitelivät heidät. Väkivaltaa tehtiin muun muassa sitomalla kädet ja jalat, käärimällä uhri mattoon ja tukkimalla suu.

Tekijät saivat varastettua muun muassa koruja ja rahaa. Lisäksi rikospaikalta Salosta varastettiin auto, joka löytyi myöhemmin hylättynä Helsingistä. Yhdessä tapauksessa terassilta vietiin myös mansikkakakku.

Poliisin tutkinnassa selvisi, että kaikki epäillyt tekijät olivat romanialaisia miehiä, jotka saapuivat ennen rikoksia Suomeen. Miehet myös poistuivat rikosten jälkeen Suomesta.

Epäillyt vangittiin ensin poissaolevina. Heistä tehtiin myös eurooppalaiset pidätysmääräykset, joiden tuloksena osa miehistä tavoitettiin Sveitsistä ja Romaniasta. Viimeisin epäilty löytyi tässä kuussa Sloveniasta.

Poliisin mukaan tutkinnassa selvisi, että epäillyt vaanivat yksittäisten talojen sisätiloja. Joissain tapauksissa rikoksen toteuttaminen kuitenkin keskeytyi, koska talossa nähtiin useita henkilöitä sisällä.

Epäillyt kertoivat poliisille tarkkailleensa asuntoja pääasiassa Länsi-Uudellamaalla tai Salon ympäristössä.

Kaikki neljä miestä ovat kuulusteluissa myöntäneet teot ja heidät on vangittu. Asia siirtyy seuraavaksi syyttäjälle syyteharkintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu