Puheenaihe

Sisäilmaongelmainen leikkipuistorakennus purettiin – uutta ei luvassa vielä vuosiin

Leikkipuisto Mustapuron käyttäjät saavat odottaa uutta leikkipuistorakennusta ainakin muutaman vuoden.

Patrick Wikblad

Sisäilmaongelmista kärsinyt Mustapuron leikkipuistorakennus on nyt purettu.Paikalla on vielä vanhan rakennuksen pohjat ja alue on aidattu työmaa-aidoin.

Vartiokylässä sijaitseva leikkipuistorakennus suljettiin lopullisesti viime vuoden elokuussa. Rakennuksen sisäilmassa havaittiin ongelmia jo vuosia aikaisemmin, ensimmäisen kerran yli kymmenen vuotta sitten, jolloin laadittiin korjauslista.

Vuonna 1967 valmistunut leikkipuistorakennus poistettiin käytöstä vähitellen. Viimeisinä aikoina rakennuksessa sai käydä ainoastaan lämmittelemässä ja käyttämässä sen wc-tiloja.

Tilat toimivat leikkipuiston kävijöiden sekä koululaisten iltapäiväkerhon tiloina.

Sen sijaan uusista tiloista ei ole vielä tietoakaan.

Hanketta koordinoi kaupungin tilakeskus, jonka talonrakentamisohjelmassa korvaavat tilat on tarkoitus rakentaa vieressä sijaitsevan päiväkoti Myllytontun tilojen yhteyteen, mutta aikaisintaan vasta vuonna 2021.

– Suunnittelu ei ole vielä käynnistynyt. Suunnittelun edetessä selviää, toteutetaanko päiväkodin peruskorjaus ja sen yhteyteen leikkipuistolle laajennuksena omat uudet tilat vai päädytäänkö uudishankkeeseen. Uudet tilat tulevat yhteishankkeena päiväkodille ja leikkipuistolle, kertoo tilakeskuksen erityissuunnittelija Carola Harju.

Leikkipuiston nykyinen ulkoalue jää leikkipaikaksi.

Viime syksystä alkaen koululaisten iltapäivätoimintaa on järjestetty Itäkeskuksen peruskoululla. Itäkeskuksen leikkipuistot, Iso-Antti, Rusthollari sekä Myllynsiipi toimivat korvaavina puistoina.

Ennen puistorakennuksen sulkemista vanhemmat olivat jo pitkään huolissaan rakennuksen ilmanlaadusta.

Kaupungin alainen varhaiskasvatusvirasto järjestää puistoissa ohjattua ulko- ja sisätoimintaa lapsiperheille arkisin kello 9–17 välisenä aikana. Rakennusvirasto huolehtii puistoalueiden kunnossapidosta.

Leikkipuistojen lisäksi Helsingissä on yli 200 rakennusviraston hoitamaa leikkipaikkaa, joissa ei ole ohjattua toimintaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu