Puheenaihe

Muistathan Gladiaattoreiden Salaman? Tältä Marjo Krishi näyttää nyt – muistelee Tony "Viikinki" Halmetta lämmöllä

Marjo Krishi omistaa miehensä kanssa Power Center -kuntosalin, joka on pinta-alaltaan Keravan suurin. – En ole tuonut ilmi Gladiaattorit-taustaani, vaikka moni minut siitä muistaakin, hän kertoo.

Sauvo Jylhä

Lihakset, hiukset, peukunheilutukset, musiikki – kaikki täyttä ysäriä. Sub-kanavalla uusintoina pyörivä Gladiaattorit-ohjelma esitettiin vuosina 1993–1994.

Ohjelmaa kuvattiin Saviolla sisähuvipuisto PlanetFunFunin tiloissa.

Entinen kumitehdas tunnetaan nykyisin Klondyke-talona.

Jokaisessa jaksossa kaksi nais- ja mieskilpailijaa mittelivät eri lajeissa toisiaan sekä taiteilijanimillä esiintyneitä gladiaattoreita vastaan.

Salama-nimellä kamppaillut Marjo Krishi pyörittää nykyisin Power Center -kuntosalia Keravalla miehensä Marko Heikkisen kanssa. Hänellä on ohjelmasta yksinomaan hyviä muistoja.

– Se oli näyttävä ohjelma, ja formaatti voisi toimia tänä päivänä jopa paremmin kuin silloin. Tietysti pukeutumistyyli ja kampaukset olivat ajan mukaisia, joten tietyllä huumorilla uusintoihin pitää suhtautua.

Krishi on menestynyt fitness-urheilija sekä kehonrakennuksen maailmanmestari vuodelta 1995. Silti monet ihmiset muistavat hänet yhä juuri Gladiaattoreista.

– Se oli selvästi seurattu sarja. Aikanaan kiersimme paljon ohjelmaan liittyvissä tilaisuuksissa, ja kaupoissakin oli myynnissä Gladiaattorit-limsaa ja -makeisia, hän muistelee.

Kuvauksissa kamppailut saattoivat välillä äityä totisiksi.

– Niin kävi joskus, kun kaikilla oli kova kilpailuvietti. Ei siinä osannut mitään esittää, koska en ollut varsinainen supliikki-ihminen. Haastatteluissa piti aina yrittää keksiä enemmän kuin kaksi sanaa, Krishi naurahtaa.

Ohjelman lajeista Krishi nimeää suosikikseen Viidakon valtiaan, jossa liikuttiin renkaissa ja yritettiin pudottaa vastustaja pelistä. Vähiten hän piti Kaupunkisodasta, jossa tykitettiin vastapuolta tennispalloilla.

– Minulla oli huono sihti, hän perustelee.

Muistoesineitä Gladiaattoreista Marjo Krishillä ei ole juuri säilynyt.

Myös hänen ohjelmissa käyttämänsä esiintymisasu on kadoksissa.

– Varusteet olivat urheilukassissa, joka varastettiin verkkokellarista Helsingissä. Kassin sisältö saattoi olla varkaalle pettymys, hän hymähtää.

Vakioesiintyjistä osa on sanonut olevansa valmis hyppäämään varusteisiin, jos sarjasta tehtäisiin uusia jaksoja. Marjo Krishi on empiväisempi.

– Okei, olisi varmasti makeaa, jos ohjelmasta tehtäisiin päivitetty versio. Vaikka olen vielä ihan hyvässä kunnossa, en ole silti ollenkaan varma, että oma fysiikkani enää kestäisi sellaista. Minulla on kuitenkin viisikymppiä tulossa pian mittariin. Ehkä se olisi vähän nuorempien ihmisten juttu, hän päättää.

Gladiaattorit

Gladiaattoreita esitettiin MTV3-kanavalla yhteensä 50 jaksoa kolmella tuotantokaudella vuosina 1993–1994.

Ohjelma perustui kansainväliseen American Gladiators -formaattiin.

Ohjelmaa juonsi Juha-Pekka Jalo. Hänen aisaparinaan toimi ensimmäisellä kaudella Katariina Ebeling (nykyisin Laakkonen) ja myöhemmillä kausilla Minna Aaltonen.

Gladiaattoreita kuvattiin Savion entisen kumitehdasrakennuksen hallissa. Nykyisin samassa tilassa on salibandyseura Blackbirdsin toinen kenttä.

Viikinki-gladiaattoria esittänyt Tony Halme ponnahti Hollywoodiin asti Renny Harlinin avustuksella: hänellä oli pikkurooli Die Hard – koston enkeli -elokuvassa vuonna 1995.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu