Suomalaisprofessorilta kova arvio Trumpista – MTV: "Potkut vuoden sisällä voi olla optimistinen arvio"

Professori Martti Koskenniemi.

MTV:n uutisvideo

Maailman arvostetuimpiin kansainvälisen oikeuden asiantuntijoihin kuuluva professori Martti Koskenniemi arvioi, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump voi joutua jättämään virkansa vuoden sisällä.

Koskenniemi sanoo MTV:n uutisten haastattelussa, että hänen kollegansa puhuvat nyt siitä, kuinka monta kuukautta Trump virassaan kestää.

Koskenniemen mukaan etenkin Trumpin hyökkäys Yhdysvaltain oikeuslaitosta vastaan on ennenkuulumatonta.

– Trumpin lausunnot ovat sävyltään sellaisia, joita en ole aikaisemmin missään nähnyt. Kutsuminen tuomaria "niin sanotuksi" tuomariksi asetti oikeusjärjestelmän legitimiteetin, uskottavuuden kyseenalaiseksi. Se on tietysti tavattoman erikoista ja se on myöskin vaarallista, Koskenniemi arvioi MTV:lle.

Professori pitää Trumpin viime viikolla Twitterissä antamaa kommenttia koko Yhdysvaltain oikeuslaitoksen halventamisena. Trump teilasi kommentillaan oikeuden tuomarin, joka oli jäädyttänyt hänen asettamansa maahantulokiellon.

– Minusta näyttää siltä, että antaisin Trumpille vuoden aikaa. Jos tämä jatkuu näin, niin vuoden päästä hänet on irtisanottu tästä tehtävästä, mutta voin olla liian optimistinen.
Trumpin eroprosessin voisi laukaista käytännössä syyte virkarikoksesta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus