Paikalliset

Kallion lukiolainen vetää koululaisten aamu-tv:tä

Yksi Womman omista suosikkihahmoista on Tähtien Sodan jedimestari Yoda.

Sauvo Jylhä

Kallion lukiota käyvää Womma Seppälää, 17, ei voi sanoa tavalliseksi nuoreksi. Hänellä on pitkä, vaalea tukka ja tyylikkäät paksusankaiset silmälasit. Hän opiskelee Kallion ilmaisutaidon lukiossa ja suusta tulee puhetta kuin pauketta popcorn-kattilasta.

Womman äiti Sari Seppälä ja isä Hermanni Seppälä ovat tunnettuja radiotoimittajia. Womma itse on esiintynyt vuoden alusta lähtien juontajana TV2:n koululaisten aamu-tv:ssä Galaxissa, jota lähetetään televisiosta päivittäin.

– Juontaja varmaan tykkäsi tyylistäni ja piti minua sopivana kumppanina juontajaparilleni, nuorukainen miettii.

Womman etunimi on uniikki eli Suomessa ei ole toista samannimistä. Kuuluisan keravalaisen estejuoksijan Volmari ”Vomma” Iso-Hollon mukaan nimeä ei kuitenkaan ole annettu, vaikka niin usein arvaillaankin.

– Nimi tulee isoisäni isältä, jonka nimi oli Wolmari ja häntä sanottiin myös Wommaksi, tv-kasvo selvittää.

Galaxin jaksoja nauhoitetaan Yleisradion studiolla Tampereen Tohlopissa kolmen viikon välein. Kerralla purkitetaan kuusi jaksoa, mikä tietää Keravalla asuvalle nuorelle miehelle työmatkoineen jopa 14-tuntisia työpäiviä.

– Tykkään tosi paljon tehdä ohjelmaa ja esiintyä. Aika paljon päästään muiden juontajien kanssa vaikuttamaan ohjelman sisältöön, ja jaksoja käsikirjoitetaan itse omalla ajalla. Jos esimerkiksi haluan pukeutua jossain jaksossa punaiseen frakkiin, niin se järjestyy, Seppälä kuvailee.

Omiksi mielenkiinnon kohteikseen Womma Seppälä mainitsee television katselun ja Playstation-pelikonsolilla pelaamisen. Televisiosta hän katsoo mielellään amerikkalaisia sitcom-sarjoja, kuten Rillit huurussa tai Frendit. Pleikkaripeleistä tämänhetkinen suosikki puolestaan on villiin länteen sijoittuva peli Red Dead Redemption, jonka Womma kertoo hankkineensa taannoiselta Yhdysvaltain-reissulta.

Hieman erikoisempi unelma keravalaisella on saunomisen MM-tasolle pääseminen. Kiinnostusta eivät vähennä edes viimekertaisten saunakisojen traagiset tapahtumat, joissa yksi kilpailijoista menehtyi.

– Jos on tarpeeksi kova jätkä, niin ei siinä mitään. Kun asun isän luona, me saunomme isän kanssa yhdessä joka päivä, hän selittää.

Mutta mitä suunnitelmia lupaavalla esiintyjällä on tulevaisuuden varalta? Kiinnostaako häntä jatkaa äidin ja isän jalanjäljillä radioon?

– Lukion jälkeen pyrin varmaan Teatterikorkeakouluun, vaikka sinne pääsy vaikeata onkin. Jos en pääse ensimmäisellä kerralla, niin sitten yritän uudestaan. Esiintyminen tai juontaminen kameran edessä kiinnostavat eniten, mutta ei radiotyökään ole poissuljettua.

Galaxi Yle TV2:lla arkisin kello 8.20 ja viikonloppuisin kello 9.00.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu