Viikon kestäneet mielenosoitukset pois Kiasmalta ja Lasipalatsilta – Poliisi: "Savusta ja melusta haittaa kaikille"

Poliisi on siirtänyt Kiasman ja Lasipalatsin mielenosoitukset Rautatientorille. Syynä on liian suuri häiriö kaupunkilaisille.

Lotta Åberg / Arkisto

Poliisi on päättänyt, että Kiasmalla ja Lasipalatsilla jo viime perjantaista jatkuneet mielenosoitukset tulee siirtää vaihtoehtoiseen paikkaan.

Päätös perustuu siihen, että mielenosoituksista oli alkanut aiheutua alueelle kohtuutonta haittaa ja häiritsi sivullisia toimijoita. Alueelta tuli valituksia muun muassa liikennehäiriöstä, savuhaitoista ja melusta. Lisäksi kokousrekvisiitaksi hyväksyttyjä telttoja oli käytetty majoitusluonteisesti.

Turvapaikanhakijoiden mielenosoituksen järjestäjä sopi poliisin kanssa uuden kokoontumispaikan Rautatientorille. Myös muista kokouksen järjestelyistä sovittiin hyvässä yhteistyössä.

Turvapaikanhakijat osoittavat mieltään kielteisiä turvapaikkapäätöksiä vastaan. Vastaleirissä on Suomi ensin -liikkeen aktiiveja, jotka vastustavat turvapaikkapolitiikkaa.

Paasikiven aukiolla ollut vastamielenosoituksen järjestäjä ei noudattanut poliisin antamaa päätöstä. Poliisi on aikaisin aamulla 05.50 määrännyt kokouksen päättymään, koska kokousta järjestettäessä on toimittu olennaisesti lainvastaisesti.

Paikalta on poistettu kahdeksan henkilöä. Kaksi henkilöä jouduttiin ottamaan kiinni. Yhtä henkilöä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Käyttäjän jari.pietilainen@media.fi kuva
Jari Pietiläinen