Puheenaihe

Fazerin vierailukeskus nappasi palkinnon arkkitehtuuristaan – "Kansainvälistä tasoa"

Fazerin vierailukeskuksen puussa kasvaa karkkia.

Johanna Erjonsalo/Arkisto

Vantaan kaupunki on palkinnut Fazerin uuden vierailukeskuksen sen arkkitehtuurista.

Keskiviikkona jaettu Kehäkukka-arkkitehtuuripalkinto myönnettiin vierailukeskukselle muun muassa sen omaleimaisuuden ja puhuttelevuuden ansiosta. Lisäksi vierailukeskuksen arkkitehtonisen ratkaisun selkeys sai raadilta kiitosta.

– Fazerin vierailu- ja kokouskeskuksen arkkitehtuuri on kansainvälistä tasoa. Palkinto innoittanee muitakin vantaalaisia yrityksiä kertomaan historiastaan, toiminnastaan ja tulevaisuuden suunnitelmistaan arkkitehtuurin keinoin, kertoo apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä.

Vantaalla Vaaralassa sijaitseva Fazerin vierailukeskus avautui yleisölle lokakuussa.

Palkinnon lisäksi neljä kunniamainintaa saivat As Oy Vantaan Piccadilly -rakennus, asuinkortteli Hämeenkyläntie 75–77, Yksiö puutarhassa –konsepti sekä As Oy Kaivosvouti -kerrostalon korjaushanke.

Kehäkukka on Vantaan kaupungin myöntämä palkinto, joka jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007. Palkinto on kunniakirja, joka myönnetään tunnustuksena hankkeelle, tapahtumalle, henkilölle tai yhteisölle, joka on esimerkillisellä tavalla tuonut näkyväksi laadukkaan ympäristön toteutumista. Palkinnon saajaa sai viime syksynä ehdottaa kuka tahansa vantaalaisesta arkkitehtuurista innostunut.

Aiemmin Kehäkukka-palkinnon ovat saaneet muun muassa Vantaankoskella sijaitseva Vaisalan pääkonttori vuonna 2012 ja Hakunilassa sijaitseva Håkansbölen kartanonpuisto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Päihitti jopa Dubain tekosaaren! Fazerin vierailukeskus on Vuoden teräsrakenne8.11.2016 10.29
Fazerin uudella vetonaulalla hurja suosio: jo tuhansia kävijöitä – useat opastukset loppuunvarattuja21.10.2016 16.18

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu