Puheenaihe

Äidiltä poikkeuksellinen haastattelu lehdelle – varoittaa teinityttöjen vanhempia

Teinitytön äiti antoi haastattelun, koska haluaa varoittaa muita vanhempia. Kuvan tyttö ei liity tapaukseen.

Kuvituskuva

Lahdessa asuva teini-ikäisen tytön äiti varoittaa vanhempia ilmiöstä, jossa tyttöjä houkutellaan seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi yksityisasuntoihin.

Äiti kertoo Uusi Lahti -lehden haastattelussa, että hän löysi tyttärensä äskettäin useiden nuorukaisten seurasta lahtelaisesta asunnosta.

Tytön seurassa oli maahanmuuttajataustaisia nuoria, jotka iskevät tyttöjä paikallisessa kauppakeskuksessa.

Äidin mukaan hänen tyttönsä oli houkuteltu asuntoon alkoholilla kahden muun tytön kanssa. Äidin saavuttua paikalle, tilanne muuttui "kaaoottiseksi", kun järkyttynyt tyttö ei aluksi halunnut lähteä äidin mukaan.

Äiti katsoo, että humalaan juotetut teinitytöt joutuvat asunnoissa raiskatuiksi, sillä hyväksikäyttäjiä voi olla useita.

Jälkeenpäin tekijät pilkkaavat uhreja kauppakeskuksissa tai nöyryyttävät heitä fyysisesti heittämällä tyttöjä kengällä, äiti sanoo.

Poliisi ei voi vahvistaa äidin väitteitä, eivätkä tekojen kohteeksi joutuneet tytöt halua puhua niistä.

Uusi Lahti -lehden haastattelema irakilainen mies sen sijaan vahvistaa, että nuorukaisilla on tapana retostella teoillaan.

– Haluan ihmisten ymmärtävän, että me kaikki emme ole tuollaisia pahoja ihmisiä. Tästä on kerrottava, jotta he lopettavat toimintansa. Muuten he tuhoavat myös minun tulevaisuuteni, turvapaikanhakijana Suomeen vuonna 2015 tullut irakilainen mies sanoo.

Uusi Lahti -lehti kuvailee äidin kertomusta "poikkeukselliseksi", sillä samainen äiti on aiemmin työskennellyt vapaaehtoisena vastaanottokeskuksessa ja tehnyt parhaansa auttaakseen turvapaikanhakijoita.

Auttamistyönsä takia äiti on leimattu "suvakkihuoraksi".

– Nyt joudun ensimmäistä kertaa pelkäämään lastemme puolesta. Eniten olen vihainen yhteiskunnallemme, meidän pitäisi pystyä suojelemaan lapsiamme paremmin tällaiselta, äiti sanoo.

Lehden mukaan tekijät ovat usein alle 18-vuotiaita, mutta teot tapahtuvat aikuisten omistamissa asunnoissa.

Äitin mukaan tilanne on vaikea myös nuorukaisten perheissä.

– Monessa maahanmuuttajaperheessä ollaan ongelmissa, kun tänne tulleille nuorille on kerrottu, että Suomessa vanhemmat eivät saa lyödä lapsiaan. Tämän jälkeen heillä ei ole ollut käytössään kasvatuskeinoja ja nuoret ovat tehneet mitä haluavat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu