Liikenne

Pasilaan avautuu väliaikainen juna-asema – vanha asema suljetaan kokonaan

Kulku laitureille.

Mediakuva / YIT

Pasilaan avataan väliaikainen asema maanantaina 3. huhtikuuta. 

Väliaikainen asema palvelee junamatkustajia syksyyn 2019 saakka, jolloin uusi Pasilan asema, Triplan kauppakeskus ja pysäköintilaitos valmistuvat.

Tämän kevään ajan väliaikainen ja vanha asema ovat yhtä aikaa käytössä. Vanha asema suljetaan kesäkuussa, jonka jälkeen aloitetaan sen purku.

Väliaikainen asema toteutetaan nykyisen aseman pohjoispuolella olevana siltarakenteena, josta on kulku laitureille, Opastinsillalle ja Itä-Pasilan Veturitorille.

Kulku väliaikaisella asemalla on opastettu virallisin opastein, ja käytössä on aikataulunäytöt ja kuulutusjärjestelmä. Kulkutiet ovat esteettömiä. Matkalippuja voi ostaa VR:n ja HSL:n lippuautomaateista. 

Ratapihantien puoleisessa päädyssä on odotustiloja ja vessat sekä R-kioski ja Subway-ravintola. Matkatavarasäilytystä tai pankkiautomaattia ei tilanpuutteen vuoksi ole.

Väliaikaisenkin aseman aikana käytössä on myös aseman pohjoinen alikulku, jossa on aikataulunäytöt ja HSL:n lippuautomaatti. Pohjoinen alikulku on sopivin reitti esimerkiksi Messukeskukseen ja Hartwall-areenalle.

Samaan aikaan, kun väliaikainen asema avautuu, poistuvat vanhan aseman reunimmaisten laiturien (1/2 ja 8/9) liukuportaat ja hissit kokonaan käytöstä. Näille laitureille pääsee jatkossa siis ainoastaan väliaikaisen aseman portaiden ja hissien kautta.

Aseman saatto- ja taksiliikenne toimii kevään ajan sekä Veturitorilla että Pasilan asema-aukiolla, samoin kuin pyöräpysäköintipaikat. 

Liikennejärjestelyjen vuoksi Veturitorilla tehdään muutostöitä, mutta se palautetaan alkuperäiseen tilaansa uuden aseman avauduttua vuonna 2019.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Pasilan asema puretaan ensi kesänä – väliaikainen asema 2,5 vuodeksi16.11.2016 10.32
Alikulkutunnelin sisäänkäynti suljetaan Pasilan asemalla – katso kartta muutoksista16.9.2016 13.12
Pasilan aseman ainoa päivittäistavarakauppa suljettiin – tässä syy10.6.2016 09.55
Sivulliset kuulivat junassa varkaiden juttuja – niinpä poliisi oli vastassa Pasilan asemalla21.5.2016 12.56
Luvassa vuosien sekasorto: Näin kuljet Pasilan asemalle jatkossa19.5.2016 20.30
Pasilan asema myytiin rakennusyhtiölle – tämä on kauppahinta3.3.2016 14.29
Ratakatkokset koettelevat Pasilan asemaa yli kaksi vuotta2.4.2015 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Liikenne

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu