Makumaailma

Hampuusien ja konttoripäälliköiden taloon tuli kahvila-baari

Kahvila-baari Huutokonttorin sisustus on rakennettu vanhoista huonekaluista ja esineistä.

Heathermill

Historiaa ei ole remontoitu piiloon Jätkäsaaren Huutokonttori Kanttiinissa. Päinvastoin, toimintansa tammikuussa aloittanut kahvila-cocktailbaari on ammentanut innoituksensa liiketilan historiasta. Rakennus oli 1900-luvun alussa paikka, johon satamajätkät kerääntyivät töihin huudettaviksi. Huutokonttorilla miehet huudettiin laivalastien purkutöihin päivittäisen tarpeen mukaan. Myöhemmin Huutokonttori toimi muun muassa sataman sosiaalitiloina.

Sisustuksessa on käytetty vanhojen kalusteiden lisäksi paljon vintagetavaraa ja mielikuvitusta. Yksi pöydistä esimerkiksi on entinen ruuvipenkki, baaritiski on rakennettu vanhasta

pelastusveneestä ja seinää koristaa maalaus, jossa on Työmies-tupakka-askin mainos. Kristallilasit ovat saaneet seurakseen mummolasta tuttuja vanhoja laseja.

Kahvila-baarissa soi pääsääntöisesti kotimainen musiikki, jonka tyyli vaihtuu vuorokaudenajan mukaan. Päivällä on vanhempaa Suomi-iskelmää, after work sujuu Finnhitsien tahdittamana ja illalla otetaan käyttöön rockhenkisempi tyyli. Viikonloppuisin asiakkaita viihdyttävät tiskijukat.

Heathermillin uusin paikka yhdistää kahvila- ja baaritoiminnan. Tarjolla on itse tehtyjä karjalanpiirakoita munavoilla, suolaisia piiraita ja kakkuja. Kahvin ja irtoteen lisäksi saatavilla on perinteistä pannukahvia.

– Purtavaa saa halutessaan sulkemisaikaan asti, lupaa baaripäällikkö Jami Järvinen.

Baarimestaritiimiä yhdistää into cocktailhistoriaan ja tahtotila tuottaa laadukkaita elämyksiä. Cocktail-listan lisäksi tarjolla on suomalaisia pienpanimo-oluita, viinejä sekä yli 30 bourbon- ja ruisviskiä. Kotimaisia tuotteita edustavat vodkat, akvaviitit ja marjaliköörit.

Cocktail-lista muokkaantuu kolmesti vuodessa vuodenaikojen mukaan. Järvisen mukaan lista saa inspiraationsa suomalaisuudesta kuten suomalaisista raaka-aineista, historiasta, henkilöistä tai trendeistä.

Satapaikkainen kahvila-baari sijaitsee Jätkäsaaren pelastusaseman, infokeskuksen ja kirjaston naapurina suojellussa tiilitalossa. Arkkitehti Gunnar Taucherin suunnittelema kaksikerroksinen rakennus valmistui vuonna 1937. Kolmikerroksinen laajennusosa valmistui 1955.

Huutokonttori Kanttiini (Tyynenmerenkatu 1). Avoinna ma–la kello 12–02.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Automaatti syöttää pellettejä pesään – Jätkäsaareen tulee yleinen kuivan maan sauna13.3.2017 13.42
Jätkäsaaren tornihotelli avautuu – Kisa ravintola-asiakkaista kiristyy 15.10.2016 13.10

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Klikkaa uusin lehti!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu