Haussa Stadin paras brunssipaikka – HU listasi 47 ehdokasta

Brunssibuffetista voi löytää uusia makuelämyksiä. Moni suosittu brunssipaikka huolehtii siitä, että myös vegaaneilla on runsaasti valinnanvaraa.

Marketta Karjalainen

RAVINTOLAÄÄNESTYS Ehdokaslistalla on kaikkiaan 47 kahvilaa ja ravintolaa, jotka tarjoilevat brunssia viikonloppuisin.

Helsinkiläiset ovat ihastuneet brunsseihin. Tämän voi havaita vaikkapa Kampin keskuksen uudessa ravintolakerroksessa lauantaisin, kun kaikki paikat ovat puolilta päivin täynnä ja väki jonottaa joka ovella. Viikonloppuherkuttelu on todella lyönyt itsensä läpi.

Ohimenevänä muotioikkuna pidetty ilmiö leviää yhä laajemmalle. Brunssia tarjoillaan nyt sekä keskustassa että lähiöissä, yhtä lailla laadukkaissa ruokaravintoloissa, trendikuppiloissa, lähiöpubeissa ja huoltoasemilla.

Kärkeen nousi maku."

Mikä brunssissa on tärkeintä? Kun kysyimme tätä lukijoilta keväällä 2015, kärkeen nousi maku. Sitä arvosti 39 prosenttia yhteensä 525 vastaajasta. Merkittäviä olivat myös tunnelma (20 %), runsaus (19 %) ja tuoreus (13 %). Vain vähän merkitsivät lapsiystävällisyys (3 %), hinta (3 %) tai palvelu (0 %).

Äänestyksen seudun parhaasta brunssipaikasta voitti kaksi vuotta sitten ylivoimaisesti Malmin lentoaseman Gate1. Nyt kahvilan brunssi on tauolla eikä se ole mukana kisassa. Tauolla ovat myös Tenhon suositut vegaanibrunssit. Moni hyvä herkuttelupaikka on lopettanut toimintansa. Esimerkiksi perulaisbrunssillaan nopeasti kovan suosion saavuttanut Onda joutui sulkemaan ovensa taloyhtiön remontin takia.

Mutta ei hätää, hyviä brunssipaikkoja on Helsinki täynnä. Hyväksi havaittujen klassikkojen seuraan on liittynyt pirteä joukko uusia tulokkaita.

Brunssille voi mennä lauantaina tai sunnuntaina. Hinnat vaihtelevat noin 15 eurosta noin 40 euroon. Valittavana on sekä eksoottisia että perinteisempään makuun sopivia vaihtoehtoja.

Helsingin parasta brunssipaikkaa voi äänestää 2. huhtikuuta saakka. Jos oma suosikki puuttuu ehdokaslistalta, sitä voi äänestää kohdassa Joku muu, mikä?

EHDOKASLISTASSA korjattu 21.3. klo 10.30 Ravintola Kaartin nimi. Ravintola sijaitsee vanhassa kasarmissa, mutta sen nimi ei ole Kasarmi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tiedot eivät tule näkyviin.
Käyttäjän Marketta Karjalainen kuva

Marketta Karjalainen