Makumaailma

Vegaanibuumi saavutti myös hotellit

Hotelliaamiainenkin voi jo olla vegaaninen.

Scandic

Scandic-ketju on päättänyt huomioida erikseen myös vegaanit ja allergikot aamiaistarjonnassaan. Tarjolla on esimerkiksi gluteenittomia karjalanpiirakoita ja vegaanijuustoa.

Kasvisruoan ja gluteenittomien herkkujen suosio on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti. Nyt trendi rantautuu myös hotelleihin, joissa aamupala on pitkään merkinnyt allergikoille ja erilaisia ruokavalioita noudattaville vierailijoille rajallista valinnanvaraa.

Halu ruokailla terveellisesti ja ekologisesti näkyy kasvisruokailun suosion kasvuna – lihatuotteet korvataan päivällispöydissä nyhtökauralla ja jopa perinteistä grilliruokaa saa nykyään vegaaneille sopivassa muodossa. Kaikkein trenditietoisimmat kuluttajat kaatavat kahviinsa kauramaitoa ja leipovat leipänsä gluteenittomista jauhoista.

Trendiruoka tulee myös hotellien aamupalapöytiin. Scandic-hotelliketju tarjoaa maaliskuusta alkaen asiakkailleen aamiaisen, joka sopii erilaisia ruokavalioita noudattaville, allergikoille, keliaakikoille ja vegaaneille.

Vaikka uusi aamiaispiste on tarkoitettu erityisesti allergikoille ja vegaaneille, on se avoin kaikille hotellivieraille.

– Haluamme, että jokainen hotellivieraamme voi nauttia herkullisen ja kattavan aamiaisen ruokailutottumuksistaan tinkimättä, kertoo Scandic Suomen ravintolatoimesta vastaava VilleIkonen.

Aamiaisvalikoimaan on lisätty yli 30 erilaista laktoositonta, maidotonta, gluteenitonta tai vegaanista tuotetta.

– Aamupalapöytään on katettu laaja valikoima gluteenittomia myslejä, puuroja, leipiä sekä karjalanpiirakoita. Maidotonta ruokavaliota noudattava voi nauttia kaura- ja soijajuomia sekä kaura- ja soijajogurttia. Lisäksi aamiaiselta löytyy vegaanisia seitanleikkeitä, levitteitä, hummusta sekä vegaanijuustoa, Ikonen luettelee.

Kaikille soveltuva aamupala tukee esteettömyyden periaatteita."

Moni välttää ruokavaliossaan maitotuotteita tai gluteenia, vaikka lääketieteellistä tarvetta erikoisruokavalion noudattamiseen ei olisikaan. Ikosen mukaan uusi aamiaiskonsepti tukee Scandicin tavoitetta palvella tasapuolisesti kaikkia vierailijoita.

Uusi aamiaispiste on suunniteltu erityisryhmien ehdoilla. Se on sijoitettu erilleen muusta aamiaisvalikoimasta, jotta allergikoille tarkoitetut ruoat eivät sekoitu muiden tarjolla olevien tuotteiden kanssa. Pisteeseen on varattu myös omat ottimet, voiveitset ja leivänpaahdin.

– Tahdomme tarjota vieraillemme mahdollisimman esteettömän hotellielämyksen. Tähän mennessä olemme keskittyneet erityisesti hotellien fyysisiin tiloihin ja toimintoihin. Nyt teema on tuotu mukaan myös ruokatarjontaan, Ikonen kertoo.

Aamiaispistettä ei toistaiseksi ole Scandic Paasissa, Vierumäellä ja Forssassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Meno muuttuu yhä vegaanimmaksi – jopa lihatalo ryhtyi tekemään kasviseineksiä5.2.2017 18.15
Mitä ihmettä – seitan seilaa jo Itämerellä13.3.2017 18.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu