Kaupunki kauppaa 460 neliön arvohuvilaa Meilahdessa

Heikinniementie 2:ssa sijaitseva huvila myydään tarjousten perusteella.

kuvakaappaus/ Oikotie

Helsingin kaupunki myy tarjouskilpailulla Meilahden entisen virkistyskeskuksen eli Ljunganmo-nimisen kaksikerroksisen hirsihuvilan. Huvila on rakennettu kesäasunnoksi vuosina 1900–1901 ja muutettu myöhemmin asuinkäyttöön. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti John Settergren.

Vuosina 1972–2016 alakerran tiloissa toimi vanhusten virkistyskeskus ja yläkerta oli asuinkäytössä. Rakennuksessa tehtiin ennallistava peruskorjaus vuonna 2003. Rakennus on suojeltu merkinnällä sr-1-s.

Oikotien ilmoituksen mukaan huvilan kokonaisala on 463 neliötä ja rakennuksessa on 10 huonetta sekä keittiö. Rakennuksen ostajalle vuokrataan 2489 neliön suuruinen määräala.

Talon kuntoa luonnehditaan ilmoituksessa tyydyttäväksi ja huvilassa on suoritettu myös kuntotutkimus. Ehdotettujen korjaustarpeiden lista on mittava. Rakennuksessa on kuntotutkimusraportin mukaan olemassa rakenteita lähinnä ylä- ja alapohjassa, jotka sisältävät riskin terveelliselle asumiselle.

Helsingin kaupunki myy sen omaan käyttöön tarpeettomaksi käyneitä rakennuksia ja osakehuoneistoja. Kohteet myydään yleensä tarjouskilpailun perusteella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus