Suomen kalleimman asuinalueen neliöhinta 7 423 euroa – katso onko oma kotisi uudella top 100 -listalla

Helsingin asuinalueet dominoivat ylivertaisesti kalleimpien asuinneliöiden listaa.

Asuntojenhinnat.fi-palvelu

Kaartinkaupunki huokuu historiaa ja elää nykyhetkessä. Kuva Street Food Carneval -tapahtumasta Kasarmitorilta.

Sakari Nupponen / arkisto

Suomen kalleimmat asuinneliöt sijaitsevat Helsingin Kaartinkaupungissa, kertoo Asuntojenhinnat.fi-sivuston uusi listaus.

Kaartinkaupungissa asuntojen keskimääräinen myyntihinta oli viime vuonna 7 423 euroa neliöltä. Se tarkoittaa, että Kaartinkaupungissa 100-neliöinen asunto-osake maksaa keskimäärin 742 300 euroa.

Toimitusjohtaja Ville Häkkinen Asuntojenhinnat.fi:stä sanoo, että Kaartinkaupunki on keikkunut kärkisijoilla ennenkin, mutta viime vuoden aikana se on tuntuvasti kuronut kaulaa muihin alueisiin. Hinnat alueella ovat nousseet roimat 16,5 prosenttia (+1051 e/m2) viimeisen vuoden aikana.

Kaartinkaupunki on ollut viime aikoina runsaasti esillä julkisuudessa, kun alueelle rakennetaan uutta toimistotilaa jotka tuovat alueelle työpaikkoja ja elämää.

Myös aiemmin tylsäksi moititusta Pienestä Roobertinkadusta on muodostunut uusi trendialue Kaartinkaupunkiin. (Lue HU:n reportaasi Pikku-Robasta täältä.)

– Muut kärjessä olevat asuinalueet ovat vanhoja tuttuja kymmenen parhaan joukossa, kuten Helsingin Kaivopuisto, Eira ja Punavuori, Ville Häkkinen toteaa tiedotteessa.

Hintapalveluun kootut neliöhinnat ovat peräisin Tilastokeskukselta ja ne on koottu vuosilta 2015–2016. Mukana ovat vanhat osakehuoneistot ja kaikki talotyypit, mutta ei sellaisia asuinalueita, joilla kauppoja on tilastoitu liian vähän vuoden aikana.

Hintoja ja asuinalueita vertaillessa on syytä pitää mielessä sekin, että Helsingin keskusta-asunnot ovat usein pieniä, mikä nostaa niiden keskihintaa.

Nouseviin alueisiin listauksessa kuuluu Helsingin Kalasatama, joka on nyt top 100 -listan seitsemäs.

– Kalasataman asuntojen hinnat ovat nousseet vuodessa 13,3 prosenttia eli 734 euroa neliöltä. Hintojen nousun voidaan odottaa kasvavan, koska alue kehittyy jatkuvasti ja uusia asuntoja rakennetaan alueelle, Häkkinen ennustaa.

Helsingin asuinalueet dominoivat top 100 -listaa ylivoimaisesti.

Ensimmäisenä Helsingin ulkopuolelta listalle nousee Espoon Tapiola, joka on sijalla 26 ja jossa asuinneliö maksaa keskimäärin 4637 euroa. Perinteikäs hienostoalue Westend on sijalla 31 ja keskimääräinen hinta on 4497 euroa neliöltä.

Helsingin ulkopuolelta listalle mahtuu eniten alueita Espoosta, josta 100 joukkoon yltää 26 aluetta. Vantaalta sadan kalleimman listalle mahtuu kuusi, Tampereelta viisi ja Turusta kolme asuinaluetta.

Katso koko listaus asuntojenhinnat.fi-sivustolta (avautuu uuteen ikkunaan.)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän mikko.valimaa@media.fi kuva
Mikko Välimaa