Turvallisuuspäällikkö irtisanottiin opetusvirastosta – lisäksi kolmelle potkut ja kolmelle varoitus

Opetusvirastosta luisui mm. läppäreitä henkilökunnan omaan käyttöön. Nyt virasto kertoo parantaneensa käytäntöjään ja hankintojen seurantaa. Kuvituskuva.

Arkisto

Opetusvirasto irtisanoo turvallisuuspäällikkönsä, entisen tietohallintopäällikkö Hannu Suoniemen.

Suoniemi on rikkonut erittäin vakavalla tavalla työsuhteeseen olennaisesti vaikuttavia velvoitteita eikä ole hoitanut tehtäviään asianmukaisesti.

Kilpailuttamatta ja pilkkomalla hankinnat pieniin osiin ja tekemällä lukuisia alle 30 000 euron hankintoja Hannu Suoniemi on toiminut hankintalain, vahvistettujen hankintavaltuuksien ja kaupungin talousarvion noudattamisohjeiden vastaisesti.

Asiassa on kysymys pitkään jatkuneesta lain ja ohjeiden vastaisesta menettelystä.

Rikkomukset ovat niin vakavia, että Suoniemi ei voi enää jatkaa tehtävässään. Häntä on kuultu ennen irtisanomista.

Viraston selvityksissä ja tietotekniikkalaitteiden inventoinnissa on käynyt ilmi, että opetusviraston työntekijöillä on ollut käytössään työn tekemiseen liittymättömiä laitteita, kuten taulutelevisioita ja kameroita. Työsopimuslain mukaisen työnjohdollisen prosessin seuraamuksena opetusvirasto irtisanoo lisäksi kolme työntekijää ja kolme työntekijää saa kirjallisen varoituksen. Kaikkia näitä työntekijöitä on kuultu ennen irtisanomisia ja varoitusten antamista.

Turvallisuuspäällikön tehtävät hoidetaan sijaisjärjestelyin ennen uuden vakinaisen turvallisuuspäällikön saamista. Koulujen ja viraston toiminnan takaamiseksi tietohallintoon palkataan lisäapua.

– Tässä vakavassa ja haastavassa tilanteessa olemme jo tarkistaneet tietohallinnon hankintakäytäntöjä ja jatkamme tietohallinnon uudistamista. Toimintamme tulee olla entistä läpinäkyvämpää. On ikävää, että koko opetustoimi joutuu kärsimään tällaisista rikkomuksista. Luotamme edelleen henkilöstöömme ja siihen hyvään työhön, jota opetustoimessa tehdään, painottaa opetustoimen johtaja Liisa Pohjolainen.

Opetusviraston ICT-laitelinjaukset päivitetään tällä viikolla. Parhaillaan selvitetään 11 peruskoulussa ja kahdessa lukiossa digitaalisten laitteiden tarvetta koulujen erilaisten tarpeiden mukaan.

Tänä keväänä otetaan käyttöön sähköinen laiterekisteri, jonka avulla seurataan kunkin koulun digitaalisten laitteiden tilaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Kaisa Paastela kuva
Kaisa Paastela