Puheenaihe

Riistamiehet epäilevät: Nurmijärveltä löytyi kuollut susi – kuva

Vanhan Hämeentien penkalta Metsäkylästä kuolleena löytynyt eläin on alustavan arvion mukaan susi.

Lukijan kuva

Nurmijärven Metsäkylästä lauantaina aamupäivällä löytynyt kuollut eläin on alustavien tietojen mukaan naaraspuolinen susi. Eläin löytyi tienpenkalta Vanhan Hämeenlinnatien varresta. Itä-Uudenmaan poliisilta saatujen tietojen mukaan se on todennäköisesti jäänyt auton alle.

Asiasta kertoo Nurmijärven Uutiset.

– Poliisipartio toi eläimen minulle tunnistettavaksi. Paikalle kokoontui myös joukko kokeneita nurmijärveläisiä riistamiehiä, kertoo itsekin riistamiehenä tunnettu rikoskomisario Markku Tuominen Nurmijärven Uutisille.

Tuominen ja muut paikalla olleet riistamiehet perustavat käsityksensä useisiin sudelle ominaisiin piirteisiin. Näitä ovat muun muassa mustat kynnet, kookkaat käpälät suhteessa eläimen muuhun kokoon sekä sudelle ominainen musta–ruskea–harmaa-väritys.

Eläin oli myös erittäin lihaksikas ja sillä oli vahva hampaisto.

– Jos tämä nyt osoittautuu lajimäärityksessä sudeksi, niin kyse on varmasti näistä nuorista yksilöistä, jotka hakevat keväisin uutta reviiriä. Tässä lähistöllähän on kaksikin susilaumaa, toinen Länsi-Uudellamaalla Tenholassa ja toinen Hämeen puolella Rengossa, Tuominen kertoo.

Nurmijärvellä kuollut eläin lähetettiin maanantaiaamuna Elintarviketurvallisuusvirasto Eviraan tarkempiin tutkimuksiin.

– Siellä on asiantuntijoita, jotka pystyvät tekemään muutaman päivän sisällä lajitunnistuksen. DNA-tutkimukseen kuluu pidempi aika.

Tuomisen tietojen mukaan Nurmijärvellä jäi viimeksi susi auton alle vajaat kymmenen vuotta sitten. Tällöin Nummenniitystä löytynyt eläin todettiin nuoreksi susiurokseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu