Paikalliset

Kaivopuiston ranta sai uuden kahvilan

Kaivopuiston rantaan on avattu uusi terassikahvila.

Kaivopuiston rantaan on avautunut uusi terassikahvila Mattolaituri. Vanhojen mattolaiturien luokse nousseen kahvilan kattoterassilta on näkymät Harakan ja Uunisaaren ohi horisonttiin asti.

– Halusin luoda paikan, jossa tunnelma on kuin häiden jälkeisenä päivänä. Jäljellä ovat vain parhaat tyypit, kaikki teennäisyys on poissa eikä kenelläkään ole kiirettä minnekään, luonnehtii omistaja Antero Vartia.

Mattolaiturin on isän ja pojan, Esko ja Antero Vartian yhteinen hanke. Kaksikko halusi luoda kohtauspaikan helsinkiläisille, joka on vaihtoehto tiukasti konseptoiduille ketjuravintoloille. Mattolaiturilla on kaksi terassia meren äärellä, yhteensä 200 asiakaspaikkaa.

Ravintolapäällikkönä Mattolaiturissa on Kämpistä tuttu Jussi Ankkuriniemi. Tarjolla on muun muassa tapaksia ja niihin sopiva viinilista, sekä konditoriaherkkuja.

– Menun teemana on herkuttelu ja pienet paheet. Hyvä kahvi, täydellinen konvehti ja auringossa kimaltava meri. Tie onneen on lopuksi aika yksinkertainen, Ankkuriniemi fiilistelee.

Sisustusarkkitehti Joanna Laajisto on toteuttanut isän ja pojan unelman suunnittelemalla kahvilan niin, että se kestää aikaa ja on vielä 50 vuoden päästäkin ajankohtainen.

– Kahvila on auki päivittäin hyvän ja huonon sään aikaan 9–18, kesällä 8–22. Järjestämme myös yksityistilaisuuksia, kertoo Vartia.

Kahvila Mattolaituri löytyy osoitteesta Ehrenströmintie 3a, 00140 Helsinki.

www.mattolaituri.com

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu