Makumaailma

Ravintolalaiva Merikerho on viimeistelyä vaille valmis – "Tästä tulee vielä hienompi kuin Mbar"

Tapio Mäkelän luotsaama ravintolalaiva Merikerho pääsee kellumaan paikalleen Sörnäisiin rantaan kunhan laiturirakenteet valmistuvat.

Marjatta Sassila

Sörnäisten rantapromenadi herää henkiin tänä kesänä, kun sinne rantautuu uusi ravintolalaiva Merikerho. Entinen rahtilaiva on remontoitu kelluvaksi ravintolaksi ja etsii parhaillaan työntekijöitä.

– Kesäksi avataan, vahvistaa Tapio Mäkelä.

– Viimeistelytöitä on tehtävä vielä paljon. Rannan puolen rakenteet, laituri sekä vesi- ja viemäriyhteydet on tehtävä valmiiksi roudan sulamisen jälkeen ennen kuin laiva voidaan tuoda paikalleen, Mäkelä selvittää.

Mäkelä innostui ravintolalaivasta sen jälkeen, kun hänen perustamansa Mbar sai lähtöpassit Lasipalatsista taidemuseoremontin käynnistyttyä.

– Moni yritys on nyt päässyt palaamaan Lasipalatsiin, mutta kaupunki ei tehnyt meidän kanssa uutta vuokrasopimusta. Mielenkiintoista nähdä, millainen yritys siihen tilaan tulee, Mäkelä pohtii.

Mbarissa hyväksi koetut jutut saavat Mäkelän mukaan jatkoa Merikerhossa.

– Uusi konsepti on saanut tosi positiivisen vastaanoton sekä yleisöltä että artisteilta ja klubinpitäjiltä. Uskon, että Merikerhosta tulee kulttuurin ja musiikin näkökulmasta vielä hienompi kuin Mbar, Mäkelä arvioi.

Ympäri vuoden toimivaan ravintolalaivaan tulee 498 asiakaspaikkaa, joista 300 on laivan kannella ja 198 sisällä klubitilassa. Merikerhossa on sekä iso terassi että kannen alla iso yhtenäinen tila.

Merikerho on saamassa naapurikseen Sörnäisten Rivieran. Mäkelää kilpailu ei pelota.

– Koen että ruokaan ja juomaan painottuva hanke täydentää alueen palveluja. Merikerhon konseptissa on ainutlaatuinen kattaus musiikkia, klubitoimintaa ja tapahtumia ravintolapalveluiden lisäksi. Merikerhosta tulee luova tila, mikä on Kallio-Sörnäinen alueelle leimallista toimintaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Mbarin perustaja siirtyy maalta laineille – uusi ravintolalaiva Sörnäisiin27.7.2016 20.00
Lasipalatsin museohankkeelle sinetti – suosituille terasseille tylyt lähtöpassit7.10.2015 20.32
Lasipalatsi kuoriutui pressukuoresta uusittuna, mutta ennallaan – kuvat30.3.2017 07.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu