Asukasyhdistys: Piritorin nimi pitää palauttaa Vaasanpuistikoksi

Piritori vai Vaasanaukio?

Johanna Erjonsalo/Arkisto

Harjun asukkaat ovat kyllästyneet Sörnäisten metroaseman edustalla sijaitsevan Vaasanpuistikosta käytettyyn nimeen Piritori, tiedottaa Kallion kulttuuriverkosto ry.

Helsingin kaupungin rakennusvirasto on käynnistänyt hankkeen, joka tähtää Sörnäisten metroaseman edustan perusparannukseen ja elävöittämiseen. Hankeen vetäjät rakennusvirasto ja Urban Art ovat nimenneet hankkeen Piritori 2017 -nimellä.

– Alueen asukkaat pitävät nimitystä mauttomana. Aseman ympäristön asukkaat toivovat, että ensimmäinen alueen imagon kohentamiseen tähtäävä toimenpide on se, että kaupunki ja media ryhtyisi käyttämään heidän kotiseudustaan sen virallista nimeä Vaasanpuistikko, kertoo Kallion kulttuuriverkosto, joka tukee asukkaiden näkemystä.

– Piritori-nimitys on lähtenyt vitsistä, josta on nyt tullut klisee, ja jonka käyttäjäryhmä on enää lähinnä nuoremman polven kaupunkiaktivistit, jotka hakevat nimityksellä katu-uskottavuutta. Vaasanpuistikon ympäristössä asuvat eivät sitä itse käytä, alueen asukkaat toteavat tiedotteen mukaan.

Tiedotteesta ei käy ilmi, miten asukkaiden kantaa on sen pohjaksi kysytty.

Vaasankadun, Helsinginkadun ja Pengerkadun risteyskohta nimettiin 12.12.1928 Vaasanpuistikoksi. Kaupunki käsitteli puistikon nimiasiaa marraskuussa 1980, jolloin nimi säilyi Vaasanpuistikkona. Vaasanpuistikko sai nykyisen ilmeensä vuonna 1984, jolloin otettiin käyttöön Sörnäisten metroasema.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus