Puheenaihe

Nanna Karalahti paljastaa: Suhde Jereen alkoi vedonlyönnistä

HENKILÖ Nanna Karalahti vietti lapsuuden ja nuoruuden Keravalla, jossa kaipasi vain elokuvateatteria. Nyt arkea rytmittää pieni Jax ja oma yritys.

Nanna Karalahti asuu Helsingin Kalasatamassa yhdessä poikansa Jaxin ja aviopuolisonsa Jere Karalahden kanssa.

Mari Mäkinen

HELSINKI | – Kerava oli hyvä paikka asua ja kasvaa, toteaa Nanna Karalahti.

Nykyään Helsingissä asuvalla Karalahdella (ent. Koivisto) on synnyinkaupungistaan vain hyviä muistoja.

– Keravallahan oli ihan kaikki, paitsi leffateatteri, hän jatkaa iloiseen tyyliinsä nauraen.

Kalevassa äidin, kahden siskon ja veljen kanssa asunut Karalahti kävi koko koulutaipaleensa Keravalla. Pieni Nanna aloitti ensimmäisen luokan Viron eli nykyisen Kalevan koulussa. Yläaste taittui Sompion liikuntaluokalla, ja siitä Karalahti jatkoi Sompion lukioon.

– Sompion lukion valitsin ihan sen takia, että siellä oli aamutreenit. Pääsin pelaamaan niissä jalkapalloa, tosin poikien kanssa.

Jalkapallon Karalahti oli aloittanut jo ihan pienenä, ja harrastus jatkui aikuisiälle saakka. Karalahti pelasi viimeiset vuodet TuPS:n naisten riveissä

Lukion jälkeen opinnot jatkuivat vielä Laurean ammattikorkeassa, josta mukaan tarttui tradenomin tutkinto.

– Opiskelujen aikana työskentelin muun muassa Keravan Makuunissa, Foreverissä ja Dressmanilla, Karalahti muistelee.

Valmistumisen jälkeen Karalahti muutti Helsinkiin ja sai vaativan työn Left Shoe Companyn toimistopäällikkönä. Samaan aikaan hän ohjasi jumppatunteja.

– Ei siksi, että talouteni sitä vaati, vaan siksi, että liikunta on aina ollut intohimoni. Lopulta tajusin, että teen päivässä liian vähän sitä, mitä oikeasti rakastan.

Karalahti sanoi itsensä irti toimistopäällikön tehtävästä ja päätti keskittyä liikunta-alaan. Sillä tiellä hän on yhä. Nyt arkea rytmittää uusi yritys Herotreeni ja Nanna ja Jere Karalahden 10-kuinen Jax-poika. Arjessa riittää vauhtia.

Jotenkin tuntuu, että ihmiset ovat tällä hetkellä kaiken tarjonnan keskellä vähän hukassa.

– Juuri eilen totesin eräälle ystävälleni, että teen nyt enemmän töitä kuin koskaan, vaikka samaan aikaan elän ensimmäistä vuottani äitinä. Onhan se vähän hullua, ja näin jälkikäteen ajateltuna yrityksen perustamista olisi voinut hieman siirtää. Yrittäjänä ei voi vain sulkea ovea ja jättää töitä taakse, vaan työt kulkevat mukana päässä koko ajan.

Vauva-arjen ja työn yhdistämien on haastavaa, mutta myös palkitsevaa.

– Uskon, että lapsi on antanut minulle myös voimaa tehdä tätä, Karalahti pohtii.

Yritystään Karalahti kutsuu elämäntapamuutoskouluksi. Tarjolla ei ole pikadieettejä tai ihmeitä lupaavia nettivalmennuksia.

– Jotenkin tuntuu, että ihmiset ovat tällä hetkellä kaiken tarjonnan keskellä vähän hukassa. Moni ei oikein enää tiedä, mitä uskaltaa syödä ja mitä ei. Itse uskon siihen, että asioista ei saa tehdä liian monimutkaisia. Terveellinen elämäntapa ei tarkoita täydellistä ehdottomuutta, Karalahti painottaa.

Työpäivät vaihtelevat. Välillä työt alkavat aamuvarhain, välillä venyvät iltamyöhään.

– Eilen esimerkiksi laiton Jaxin ennen aamukahdeksaa vaunuihin, ja juoksin vaunuja työntäen Töölöön erästä ohjausta vetämään. Sitten menimme muskariin ja sen jälkeen kotiin. Jax meni päiväunille, ja minä tein sen ajan töitä tietokoneen ääressä, Karalahti kuvailee

Karalahti sietää hyvin stressiä, siksi vauva-arjen ja yrittämisen yhdistäminen on onnistunut.

– Olen myös hyvä delegoimaan, ja kun huomaan, että minulla on liikaa töitä, ulkoistan niistä osan. Laadukasta jälkeä ei synny itseä liikaa kuormittamalla.

Tärkeä työkaveri onkin oma sisko, joka hoitaa muun muassa laskutusasioita ja vastaa yrityksen sähköposteihin.

Liikunnallekin löytyy aikaa kiireisestä arjesta. Kahvakuulat viuhuvat kotioloissa.

– Myös ulkoilu on tärkeää. Se kirkastaa ajatukset ja toimii suoranaisena terapiana, kuten liikunta yleensäkin. En enää stressaa liikkumisesta. Jos en jaksa, voin hyvällä omatunnolla jättää treenin väliin. Tosiasia kuitenkin on se, että liikunnasta saa paljon energiaa.

Jere Karalahden tapaamisesta on syyttäminen, tai ehkä paremmin sanottuna kiittäminen Nannan veljeä Henrikiä.

Tämä pelasi jääkiekkoa Jokereissa Jeren kanssa.

Jere oli kiinnittänyt huomion jäähallilla jäätyttötoiminnasta silloin vastanneeseen Nannaan ja houkutteli Henrikin antamaan itselleen puhelinnumeron. Pienen maaleista tehdyn vedonlyönnin päätteeksi Jere sai numeron ja laittoi viestin Nannalle.

Tiivis viestittely vaihtui pian tapaamiseen, ja yhteinen sävel löytyi yllättävän nopeasti.

Nanna Karalahti myöntää, että hänellä oli Jerestä alun perin mielikuva, jonka media oli luonut.

– Onneksi en antanut sen kuvan estää tutustumista, sillä Jere on aivan muuta kuin lehtien sivujen hirviö ja paha poika. Jere on valtavan positiivinen ja sydämellinen ihminen, joka välittää läheisistään ja ystävistään syvästi, hän sanoo.

– Jere onkin opettanut minulle paljon lähimmäisistä huolehtimisesta ja siitä, että oman itsetunnon ei tarvitse rakentua muiden hyväksynnälle. Itse taas olen painottanut Jerelle rehellisyyttä ja avoimuutta; sitä, että kaikkea ei tarvitse pitää sisällään, Karalahti jatkaa.

Nanna Karalahti

Syntynyt Keravalla vuonna 1987.

Perhe: aviopuoliso Jere Karalahti ja poika Jax, 10 kk.

Asuu Helsingissä.

Oli mukana AVA-kanavalla esitetyssä Fitnesspäiväkirjat-televisiosarjassa sarjan molemmilla tuotantokausilla. Sarjassa seurattiin neljän tunnetun suomalaisen naisen fitness-harrastusta. Ohjelman teemoina olivat harjoittelu, ruokavalio ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Työskentelee nyt yrittäjänä ja personal trainerina omassa Herotreeni-yrityksessään.

Motto: Mummi sanoi aina, että elämässä pitää pitää hauskaa, kunhan muistaa laittaa rasvaa naamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu