Puheenaihe

Turvapaikanhakija muilutettiin rajuin ottein ravintolan edestä – näin miehet selittelivät

Kuvituskuva.

Arkisto/ Teemu Vestovuo

Viisi suomalaismiestä kaappasi afganistanilaisen turvapaikanhakijan yöllä pakettiautoon ja muilutti hänet hakattavaksi soramontulle.

Miehet jättivät uhrinsa virumaan maastoon ja poistuivat.

Tajuntansa menettänyt uhri, keski-ikäinen perheellinen mies heräsi pimeästä soramontusta. Hänellä oli näkyviä viiltohaavoja ja mustelmia kasvoissaan ja kehossaan.

Mies pääsi kävelemään valtatien varteen, josta pyysi autoilijalta apua. Loppumatkan hän käveli vastaanottokeskukseen, jossa oli perillä aamuyöllä.

Kaappaus ja pahoinpitely tapahtuivat viime lokakuussa Siilinjärvellä, kertoo Savon Sanomat.

Sosiaalisessa mediassa oli levitetty väärää tietoa joukkotappelusta Siilinjärvellä ja väitetty turvapaikanhakijoiden pahoinpidelleen naisia paikallisessa ravintolassa.

Poliisin mukaan yksi naisista oli aloittanut riidan, jossa paikalliset ja turvapaikanhakijat olivat tönineet toisiaan. Kukaan ei saanut vakavia vammoja.

Tapaukseen liittymätön turvapaikanhakija oli liikkeellä seuraavana yönä polkupyörällä Siilinjärven keskustassa. Häntä oli tönitty jo ravintolan luona.

Mies oli väistänyt humalaista tönijää, kerännyt tyhjiä tölkkejä ja oli menossa pyörälleen, kun jenkkipakettiauto pysähtyi hänen luokseen.

Autossa olleet miehet kaappasivat hänet mukaansa ravintolan edestä ja kuljettivat noin kymmenen kilometrin päähän soramontulle.

Kun poliisi tavoitti epäillyt miehet kuulusteluihin pari viikkoa myöhemmin, he myönsivät tapahtumat pääpiirteittäin, mutta selittelivät asiaa eri tavoin.

Osa miehistä vähätteli pahoinpitelyä tai sitä, oliko mies jätetty syksy-yönä kylmään maastoon hakattuna vai ei. Uhri pystyi kuitenkin osoittamaan poliisille pimeän ja syrjäisen soramontun, josta löytyi kasa kaljatölkkejä.

– En ole rasisti, mutta kyllähän se vähän ärsyttää, että Suomessa on paljon turvapaikanhakijoita, jotka eivät oikeasti ole turvapaikkaa vailla. Turvapaikanhakijoiden aiheuttamat kustannukset menee kuitenkin meidän työssäkäyvien suomalaisten tilipussista, yksi syytetty selitti.

Tosin viiden miehen porukasta osa eli itsekin yhteiskunnan rahoilla eli he kaikki eivät olleet työssä käyvää väkeä. Porukka oli vuosina 1978–1996 syntyneitä paikallisia suomalaismiehiä, jotka olivat olleet rilluttelemassa jo päivällä.

Kaksi miehistä kuitenkin sanoi kuulusteluissa, ettei heidän porukkansa jenkkiautoon olisi kaapattu ketään suomalaista, vaan muilutettavaksi otettiin juuri ulkomaalainen mies.

Se ei tekoa hillinnyt, ettei sattumalta uhriksi joutunut mies ollut edes samaa kansallisuutta kuin turvapaikanhakijat, jotka olivat olleet mukana edellisillan rähinässä.

Savon Sanomien mukaan syyttäjä vaatii miehille tuomioita vapaudenriistosta. Oikeus antaa tuomionsa miehille tällä viikolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu