Minne mennä

Presidentinlinnan ovet aukeavat yleisölle – "Jonoon kannattaa tulla hyvissä ajoin"

Kuvituskuva.

ESM arkisto

Presidentinlinnan ovet avautuvat yleisölle neljänä päivänä toukokuussa.

Ovet ovat auki keskiviikkona 10. toukokuuta, perjantaina 12. toukokuuta ja lauantaina 13. toukokuuta kello 10–16 sekä torstaina 11. toukokuuta kello 10–18.

– Jonoon kannattaa tulla hyvissä ajoin, sillä vierailijoita ei oteta sisään enää ovien sulkeutumisen jälkeen, Tasavallan presidentin kanslian tiedotteessa vinkataan.

Sisäänkäynti kierrokselle on osoitteesta Mariankatu 2. Tutustumiskierros päättyy Pohjoisesplanadin puoleiselle portille.

Tutustumiskierros kulkee Presidentinlinnan keskeisten salien läpi. Tutustuminen tapahtuu omatoimisesti.

Tiloissa on opasteiden lisäksi presidentin kanslian henkilökuntaa vastaamassa kysymyksiin. Saleissa on myös esillä valokuvanäyttely, joka kertoo Suomen tasavallan presidenteistä työssään.

Kierrokseen on syytä varata aikaa noin tunti.

20–50 hengen ryhmien on mahdollista varata aika tutustumiskierrokselle etukäteen. Linkki varauslomakkeeseen löytyy Tasavallan presidentin kanslian verkkosivuilta osoitteesta www.tpk.fi. Ilmoittautuminen päättyy 9. toukokuuta kello 12.00.

Ryhmät voivat tulla sisään myös jonottamalla, jos sopivia ryhmäaikoja ei ole enää saatavilla. Yksittäisille vierailijoille ennakkoilmoittautuminen ei ole mahdollista.

Avoimet ovat järjestetään Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Myös presidentin virka-asunnolla Mäntyniemessä järjestetään tänä vuonna avoimet ovet, joiden ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

Edellisen kerran Presidentinlinnan avoimet ovet järjestettiin vuonna 2015.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu