Puheenaihe

Poliisi varautuu Helsingissä: Näin estetään kuorma-auton ajo väkijoukkoon pääsiäisenä

Kuvituskuva.

ESM arkisto

Helsingin ydinkeskustan Ristin tie -pääsiäisnäytelmään odotetaan pitkäperjantaina tuhansia ihmisiä. Lisääntyneen terrorismiuhan vuoksi poliisi on varautunut sulkemaan liikennettä aiempia vuosia laajemmalta alueelta.

–  Maailman tapahtumien vuoksi poliisi seuraa tilannetta pikkuisen normaalia herkemmin. Varmistamme, ettei ajoneuvoliikennettä pääse tapahtumapaikoille. Poliisi pyrkii pysymään tehostetusti näkymään siellä, missä ihmisiä on paljon, sanoo Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Jere Roimu.

Liikenteenohjauksen lisäksi poliisilla on käytettävänään kalustoa, jolla voidaan estää muun muassa väkijoukkoon ajava kuorma-auto.

– Keinoja on monia. Oleellista on se, että esteet ovat sitä luokkaa, että ne estävät ja pysäyttävät. Voimme käyttää raskaampaa ajoneuvokalustoa tai isoja betoniesteitä. Pieni henkilöauto ei ole riittävä este.

Poliisi tulee tiedottamaan Helsingin keskustan alueen liikennejärjestelyistä tarkemmin lähempänä pitkäperjantaita.

– Tapahtuma on onneksi sellaiseen aikaan illalla, ettei liikennehäiriöitä pitäisi tulla, ylikomisario Jere Roimu sanoo.

Poliisi on lisännyt näkyvyyttään pääsiäisenä myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Asemalla päivystävät poliisit kantavat nyt väliaikaisesti konetuliaseita. Normaaliin käytäntöön, jossa aseet ovat repussa, on määrä palata pääsiäisen jälkeen.

Pelkäätkö Suomeen kohdistuvaa terrori-iskua?

Kyllä
75% (1435 ääntä)
En
25% (476 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1911

Via Crucis –pääsiäisvaellus

Helsingin keskustassa pitkäperjantaina 14.4. kello 21.30 alkaen.

Vaellus alkaa Kaisaniemen puistosta klo 21.30. Kulkue siirtyy noin klo 22.10 puistosta Suomen Pankin edustalle, josta vaelluksen matka jatkuu reittiä Unioninkatu – Rauhankatu – Snellmaninkatu kohti Tuomiokirkkoa. Vaelluksen kenraaliharjoitus pidetään torstaina 13.4.

Varsinaisena esityspäivänä, pitkäperjantaina 14.4., kulkue aiheuttaa hetkellistä liikenteen ruuhkautumista siirtyessään Kaisaniemen puistosta Unioninkadulle.

Raitiovaunulinja 7A/7B ajetaan molempina iltoina to 13.4. ja pe 14.4. Kaivokatua pitkin Päärautatieaseman kautta, jolloin Kruunuhaan reittiosuus jää ajamatta.

Seuraavat pysäkit eivät ole linjan käytössä tapahtuman aikana:

Aleksanterinkadun pysäkit "Ylioppilastalo" (0401 ja 0402), "Aleksanterinkatu" (0403 ja 0404) sekä "Senaatintori" (0405 ja 0406).

Snellmaninkadun pysäkit "Hallituskatu" (0450 ja 0451) ja "Kansallisarkisto" (0452 ja 0453) sekä Liisankadun pysäkit "Snellmaninkatu" (0454 ja 0455).

Lisää aiheesta: 

Poliisi nosti konepistoolit repusta esille Helsinki-Vantaan lentoasemalla12.4.2017 20.42

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu