Kohu-uutiset, keskinäiset riidat, kotiin jääneet miesäänestäjät – Simon Elo listaa perussuomalaisten kuntavaalitappion syitä

Perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo.

Johanna Erjonsalo

Perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo pui puolueen kuntavaalitappiota Uuden Suomen blogissaan. Elo kiittelee Espoon äänestäjiä omasta sekä puolueen kannatuksesta, mutta kertoo valtakunnallisen tuloksen olleen tappio ja pettymys.

Selkeimmäksi tappion syyksi hän listaa hallituksen toimet Suomen talouden tasapainottamiseksi. Elon mukaan "Isänmaan voitto on tässä puolueen tappio". Hänen mukaansa perussuomalaisten on nyt tehtävä töitä sen eteen, että työllisyys nousee seuraavan kahden vuoden aikana.

Toiseksi syyksi Elo nostaa puolueen sisäisen riitelyn.

– Siellä tappio, missä lihava riita. Suomalaiset eivät pidä turhasta kinasta, vaan antavat oikeudenmukaisen tuomionsa, hän kirjoittaa.

Kolmas vaalitappion syy ovat Elon mukaan puoluetta koskeneet "kohu-uutiset".

– Erityisesti nuoret naiset ovat sanoneet minulle, että heidän luottamustaan puolueeseen nakertaa nähdä samat naamat kerta toisensa jälkeen julkisuudessa selittelemässä tekemisiään.

Elo lisää, että vaikka media kohteleekin perussuomalaisia joskus muita puolueita ankarammin, eivät selittelyt kiinnosta naisia. Hänen mukaansa perussuomalaisilla on suuri kannatuspotentiaali juuri nuorten naisten joukossa, joten toiminnan parantaminen on tärkeää.

Neljäs syy Elon mielestä on useiden perussuomalaisten mieskannattajien kotiin jääminen äänestyspäivänä.

– Aiemmin olemme onnistuneet saamaan raavaat äijät äänestämään, joten tämäkin on mahdollista korjata määrätietoisella työllä, Elo kirjoittaa.

Viidenneksi Elo mainitsee puolueen ja koko hallituksen viestinnän. Hänen mukaansa varsinkin hallituskauden alussa oppositio sai viestinsä paremmin läpi mediassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Ota yhteyttä