Kirkkonummen susista kuukauden aikana jo 10 havaintoa – Hukka liikkui tänään Masalan lähistöllä

Kirkkonummella on tehty maalis-huhtikuussa jo kymmenen susihavaintoa. Viimeksi susi nähtiin tänään Masalan länsipuolella. – Kuva ei liity tapauksiin.

Eila Riekko / Arkisto

Espoon ja Kirkkonummen välisellä alueella liikkuvasta sudesta tai susista on tehty jälleen näköhavainto.

Uusin tieto suden liikkeistä on kirjattu Kirkkonummen riistanhoitoyhdistyksen tietoihin tänään, jolloin susi on nähty Masalan länsipuolella Gesterbyntiellä, lähellä Sepänkyläntien risteystä.

Eilen tiistaina suden on kerrottu liikkuneen Evitskogin ja Lapinkylän välisellä tiellä sekä Järvikylän eteläpuolella.

– Näitä havaintoja on tullut kevään mittaan kirkkonummelaisilta runsaasti, viimeisen kuukauden aikana kaikkiaan kymmenen. Petoeläinasiantuntijat ovat käyneet tarkistamassa jokaisen havainnon, kertoo Kirkkonummen riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Peter Wollsten.

Wollstenin mukaan kaikista havainnoista ei ole sataprosenttisella varmuudella voitu sanoa, koskevatko ne susia vaiko esimerkiksi koiria.

– Lumessa olevat jäljet ovat tietenkin aina vahvistamassa havaintoa, sillä jäljistä voi päätellä jo hyvin paljon, Wollsten muistuttaa.

Myös Kirkkonummen ja Espoon rajalla on alkuviikosta tehty susihavaintoja. Riistanhoitoväki ei kuitenkaan ole voinut vahvistaa sitä, onko kyseessä yksi vai useampi susi.

 

Käyttäjän jari.pietilainen@media.fi kuva
Jari Pietiläinen