Laaksoon suunnitellaan uutta yhteissairaalaa ja tunnelia Meilahteen

Laakson sairaala-alueelle suunnitellaan uutta yhteissairaalaa.

Sirpa Repo

Laakson sairaala-alueelle keskitetään lisää sairaalatoimintaa. Uusilla sairaalarakennuksilla ja liikennejärjestelyillä tavoitellaan toimivaa, viihtyisää ja parantumista edesauttavaa ympäristöä. Arkkitehtonisesti, kaupunkikuvallisesti ja historiallisesti arvokkaat rakennukset suojellaan.

Psykiatrisia sairaalatoimintoja siirretään muun muassa Auroran ja Kellokosken alueilta Laaksoon, jonne suunnitellaan uutta yhteissairaalaa. Alueelle jää myös nykyistä Laakson sairaalan toimintaa, jonka lisäksi myös Suursuon sairaalan toimintaa siirretään Laaksoon.

Yhteissairaalan toimintoja tukipalveluineen ja logistiikkatiloineen on alueelle tavoitteena sijoittaa yhteensä noin 125 000 kerrosneliötä, joista olemassa oleviin, säilytettäviksi aiottuihin sairaalarakennuksiin voidaan sijoittaa noin 25 000 kerrosneliötä.

Laajamittaisen uudisrakentamisen tieltä puretaan 1970–80-luvulla rakennetut sairaalarakennus, mukaan lukien terveysasema, päiväkoti sekä asuintalot. Alueella sijaitseva kuntoutuskeskus Neurotalo säilyy.

Uusi rakentaminen pyritään sovittamaan olemassa olevaan ympäristöön. Uudisrakentamista ei sijoiteta Keskuspuiston puolelle.

Reijolankadunkadun varteen Urheilulehdon kohdalle tutkitaan uusien joukkoliikennepysäkkien sijoittamista. Sairaala-aluetta palvelemaan rakennetaan mahdollisesti maanalainen pysäköintilaitos.

Alueen asiakas-, pysäköinti- ja huoltoliikene ohjattaisiin Nordenskiöldinkadulta Auroranportin liittymästä uutta maanalaista tunnelia pitkin aluyeelle. Ajoliittymät Lääkärinkadulta ja Neurotalon kohdalta säilytetään.

Lisäksi Laakson ja Meilahden sairaala-alueet on tarkoitus yhdistää toisiinsa tunnelilla.

Suunnittelun lähtökohdista ja tavoitteista keskustellaan 15. toukokuuta. Kaavakävely maastossa lähtee kello 17 Lasten liikennekaupungista, Auroranportti 2. Kello 18–19.30 on esittely- ja keskusteluosio sairaalan luentosalissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus