Näin Masterchefin toive toteutuu – ravintola avaa vappuna

Masterchef Miro Kurvisen ravintola avaa vappuna.

Kungfu Kitchen

Kungfu Kitchen yhdistää modernisti kansainvälisiä makuja.

Kungfu Kitchen

Masterchef-voittaja Miro Kurvinen avaa ensimmäisen oman ravintolan Helsingissä.

Kungfu Kitchen yhdistää eri mantereiden ruokakulttuureja. Cross kitchen -ravintolan makumaailmassa eurooppalainen bistro ja pohjois-amerikkalainen diner kohtaavat ennakkoluulottomasti aasialaiset katukuppilat.

Vuoden 2014 Masterchef-voittajan ravintola avaa ovensa vappuna täysin saneeratussa Haikara-korttelissa Lönnrotinkatu 18:ssa.

Kurvisen filosofian mukaan ravintolassa yhdistyvät luovasti ja ennakkoluulottomasti aasialaiset maut, amerikkalainen barbecue-kulttuuri ja skandinaaviset raaka-aineet modernilla ja raikkaalla tavalla.

– Panostamme aitoihin, laadukkaisiin ja terveellisiin raaka-aineisiin, ja annokset ovat reiluja makua ja visuaalisuutta unohtamatta, kertoo Kurvinen.

Kesäksi korttelin sisäpihalle aukeaa puuhiiligrillillä varustettu Kungfu Garden.

Kurvisen lisäksi keittiömestarina toimii Mika Reijonen, joka on työskennellyt aiemmin muun muassa Tornissa, Haviksessa, Savoyssa ja Chez Dominicissa.

– Keittiössämme huippukokit päästetään toden teolla irti ja luvassa on paljon kulinaarista hulluttelua. Tavoitteenamme on, että asiakkaat saavat kokea, miltä huippukokkien kunnianhimoinen hauskanpito maistuu, Kurvinen sanoo.

Ravintolan nimi kuvaa kokkien asennetta."

Kurvisen mukaan ravintolan nimi kuvaa kokkien asennetta. Kungfu on taitolaji, joka vaatii vuosien pitkäjänteistä ja kärsivällistä harjoittelemista ja itsensä kehittämistä. Kungfu Kitchenissä ruoanlaittoon asennoidutaan samalla intohimolla.

Miro Kurvinen on haaveillut omasta ravintolasta siitä lähtien, kun hän voitti Masterchef-kilpailun vuonna 2014.

Mainostoimistoyrittäjä päihitti tv-kisassa ammattimaisemmat kilpailijansa omaleimaisella gourmeellaan. Ensi-innon ruoanlaittoon Kurvinen kertoi tuolloin saaneensa jo lapsena isoisältään.

– Oma sydämeni sykkii Thaimaa-Singapore-Malesia -alueen ruuille. Siellä päin olen itsekin matkustellut tarjontaa maistelemassa, Kurvinen luonnehti.

Kungfu Kitchen ei syntynyt hetken mielijohteesta. Espoolainen Kurvinen nimesi jo vuonna 2014 päätavoitteekseen oman ravintolan avaamisen Helsingin keskustaan.

Masterchef-kilpailun jälkeen Kurvinen on toiminut Tony’s Delin toimitusjohtajana.

– Kolme vuotta olen suunnitellut ja kehitellyt ravintolan konseptia, ja nyt vihdoin kaikki palaset loksahtivat paikoilleen. Vappubrunssi on jo täyteen buukattu. Odotan myös innolla Kungfu Garden -terassin avajaisia, kun hiiligrillit päräytetään käyntiin ensimmäistä kertaa, Kurvinen kertoo nyt.

Kungfu Kitchen (Lönnrotinkatu 18), Avoinna 1.5. lähtien.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Marketta Karjalainen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Uusi Masterchef on monitoimimiesMasterChefin uudessa Burgerjointissa jonotetaan savussa Livejuontajat, Teuvo Lomanin sisustus – uusi karaokeravintola avaa HelsingissäHelsinkiin avataan nyt uusia ravintoloita ennätystahtia – Helsingin Uutiset selvitti miksiTunnelmat ja maut vaihtuvat tiheää tahtia – katso kuvat Kampin uudesta ravintolakorttelista Tässä vuoden 2016 paras uusi ravintola – ja joukko muita Helsingin suosikkejaHelsingin paras uusi ravintola on Punavuoressa – katso äänestyksen tuloksetMikä on Helsingin paras uusi ravintola? Yli 80 ehdokasta mukana HU:n äänestyksessä