Espoon perhehelvetti: Pitkän tuomion raiskauksista ja pahoinpitelyistä saanut isä valittaa

Espoolaismies on ilmaissut olevansa tyytymätön käräjäoikeuden viiden ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen vaimonsa pahoinpitelyistä ja raiskauksista.

Lotta Åberg

PARISUHDEVÄKIVALTA  42-vuotias perheenisä on tyytymätön saamaansa viiden ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen.

Vaimonsa ja lastensa äidin vuosia jatkuneista pahoinpitelyistä ja raiskauksista tuomittu espoolaismies on ilmaissut olevansa tyytymätön saamaansa tuomioon.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi viime viikolla 42-vuotiaan miehen viiden ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä, pahoinpitelyistä ja raiskauksista. Tuomittu määrättiin myös maksamaan entiselle vaimolleen yli 50 000 euron edestä korvauksia.

Mies ilmaisi käräjäoikeudelle olevansa tyytymätön tuomioon sen kaikilta osin.

Teot ajoittuivat vuosille 2009–2014. Osa väkivaltaisuuksista ja raiskauksista ajoittuvat tätä vanhemmalle ajalle, mutta ne ovat ehtineet vanhentua. Pariskunta ehti olla yhdessä lähes 20 vuotta.

Länsiväylä ei tavoittanut miehen asianajajaa kommentoimaan valitusta.

Tapaus on poikkeuksellinen muun muassa tekojen raakuuden sekä pitkän tekoajan vuoksi.

Vuosien aikana mies muun muassa löi naista eri puolille vartaloa, myös kasvoihin, sekä repi hiuksista, solvasi ja haukkui. Tuomittu saattoi pakottaa naisen istumaan pöydän alla puolen tunnin ajan ja esti pääsyn työhön tai opiskelemaan.

Mies laittoi naisen rangaistuksen uhalla nostelemaan hänen lattialle heittämiään tavaroita. Perheenisä asetti vaimolleen annettujen tehtävien suorittamiseen aikarajan, jonka hän tiesi olevan mahdoton tehtävien suorittamiseen. Tehtävän suorittamatta jättämisestä määräajassa seurasi rangaistus.

Nainen joutui oikeuden mukaan elämään jatkuvan väkivallan ja kaltoinkohtelun pelossa.

Mies on tunnustanut osan syytteistä. Osa teoista on tapahtunut miehen ollessa humalassa, eikä hän ole pystynyt palauttamaan tekoja mieleensä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Sanna Jompero

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Raju tapaus Espoossa: Aviomies pakotti seksiin, hakkasi ja istutti perheenäitiä pöydän alla – kesti 20 vuottaPoliisilta raju kampanja Helsingin katukuvaan – mustia silmiä ja haljenneita huuliaHelsingin kodeissa hakataan yhä perheenjäseniä – Poliisi: Tällaisia ovat pahimmat tilanteet