Puheenaihe

Onko iltasi vielä vapaa? Australialainen rokkimimmi tulee keikalle Espooseen – video

Australialainen rockmuusikko Jane Kitto esiintyy tänään Espoon Leppävaarassa.

Mikaela Holmberg

Australialainen rocktähti Jane Kitto innostui Paula Koivuniemen suositusta kappaleesta Aikuinen Nainen ja opetteli suomen kieltä sen verran, että sai tehtyä kappaleesta oman versionsa suomeksi.

Suomenkielinen kappale on häneltä kunnianosoitus 100-vuotisjuhlavuottaan viettävälle Suomelle ja musiikkia rakastavalle kansalle. Kitton uusin single Chrystal Child julkaistiin huhtikuussa. Molemmat uudet kappaleet ovat saaneet keikkayleisöltä innokkaan vastaanoton. Kitto keikkailee parhaillaan Suomessa Acoustic Caravan 2017 -kiertueen merkeissä.

Kitto esiintyy tänään Cafe Zoceria -klubilla Espoon Leppävaarassa (Konstaapelinkuja 4) alkaen kello 21.00.

Keikkoja on luvassa vielä toukokuussa, heinäkuussa ja elokuussa sekä syksyllä. Boheemia elämäniloa hehkuva ja paljain jaloin esiintyvä laulajatar on levittänyt rockin ilosanomaa 36 maassa Etelä-Afrikasta Pohjoisnavalle, vankiloista orpokoteihin, festareille ja kuninkaallisille estradeille. 

Kitto on säveltänyt 270 omaa kappaletta ja esittää keikoilla pääosin omaa tuotantoaan, mutta myös akustisia tulkintojaan rockin klassikoista. Suomi on artistille maa, jossa hän rakastaa esiintyä.

Uskomattoman äänialan ja persoonallisen soundin omaava Kitto on musiikillisesti lahjakas kukkaistyttö, joka palveli aikanaan Australian merivoimissa ja karkasi sieltä musiikin pariin sydämensä ääntä seuraten. Kitto kantaa matkalaukussaan postikorttia, jossa on Ralph Waldo Emersonin miete: "Älä kulje sinne, minne polku johdattaa. Kulje sinne, minne ei mene polkua, ja jätä jälki".

Tämä ajatus johdatti hänet myös Suomeen vuonna 2011. Paula Koivuniemen Aikuinen Nainen -biisin Kitto halusi äänittää suomeksi, jotta voisi ottaa siitä paitsi kielellisen haasteen myös saavuttaa kappaleen myötä uudenlaisen yhteyden yleisöönsä.

Kitton mielestä Suomi on yksi rock-musiikin pohjoisista kultamaista ja täällä on hienoa esiintyä.

– Suomalaiset ovat rehellistä kansaa ja heihin ei ole helppo tehdä vaikutusta. Mikäli luottamuksen voittaa ja onnistuu näyttämään, että on keikoilla heitä varten, ihmiset ottavat sinut omakseen, Kitto myöntää.

– Ihmiset ovat olleet keikoilla uteliaita tietämään, miltä kuulostaisin, jos laulaisin suomeksi. Halusin ottaa haasteen vastaan ja yhdessä managerini kanssa päädyimme suomalaisen karaokekansan suosikkibiisiin. Oli kiinnostavaa tuoda tunnettuun kappaleeseen oma soundi ja persoonallinen ote. Keikoilla biisi on otettu hyväntuulisesti vastaan, Kitto sanoo.

Kuuntele alta Kitton suomeksi esittämä kappale Aikuinen Nainen.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu