Puheenaihe

Ilmiö leviää: Ulkomaalaiset nuoret miehet hyväksikäyttävät alle 16-vuotiaita tyttöjä

Poliisi kehottaa vanhempia keskustelmaan jälkikasvunsa kanssa riskistä joutua seksuaalirikoksen uhriksi. Kuvan tyttö ei liity tapauksiin.

Johanna Erjonsalo

Poliisi toivoo, että vanhemmat keskustelisivat lastensa kanssa riskistä joutua seksirikosten kohteiksi.

Itä-Suomen poliisi kertoo selvittäneensä tapauksia, joissa alle 16-vuotiaat tytöt ovat joutuneet hyväksikäytetyksi yksityisasunnossa Joensuussa. 

Tapauksille on yhteistä se, että tytöt ovat olleet viettämässä iltaa kaveriporukalla kaupungin keskustassa. He ovat tutustuneet ulkomaalaisiin miehiin ja päätyneet myöhemmin heidän kanssaan yksityisasuntoon.

Kolme tyttöä on poliisin mukaan joutunut asunnossa seksuaalirikoksen kohteeksi. Rikosten epäillään tapahtuneen yhden viikonlopun aikana joulukuussa 2016. Kahta tapausta tutkitaan törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä ja yhtä epäiltynä raiskauksen yrityksenä.

Jokaisessa tapauksessa asianomistajana on eri henkilö. Myös rikoksesta epäillyt ovat jokaisessa tapauksessa olleet eri henkilöitä.

– Kaikki rikoksesta epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä. Heistä yksi, 21-vuotias mies, raiskauksen yrityksestä epäilty, on edelleen vangittuna, kertoo poliisi. 

Asunnon haltija on poliisin mukaan 22-vuotias mies, on joka matkustuskiellossa. 

Kolmas rikoksesta epäilty on 25-vuotias mies ja hän on poliisin mukaan poistunut maasta. 

– Hänet pyritään tavoittamaan kansainvälisen etsintäkuulutuksen ja eurooppalaisen pidätysmääräyksen avulla esitutkintaan.

Kahden tapauksen esitutkinta on valmistumassa ja ne etenevät syyteharkintaan.

Esitutkinnassa on tullut ilmi, että tyttöjen seurue on ainakin osittain tutustunut rikoksesta epäiltyihin Joensuun keskustan kauppakeskuksissa.

Poliisi kertoo tehneensä havaintoja suomalaisten alle 16-vuotiaiden tyttöjen ja ulkomaalaistaustaisten nuorten miesten lisääntyneestä kanssakäymisestä yleisillä paikoilla.

Vastaavasta ilmiöstä on kerrottu aiemmin muun muassa Lahdessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Äidiltä poikkeuksellinen haastattelu lehdelle – varoittaa teinityttöjen vanhempia9.3.2017 11.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu