Puheenaihe

Koululaisten väkivalta kuohuttaa Espoossa – Rehtori: "Todella poikkeuksellinen tapaus"

Matinkylässä on kohistu kouluväkivallasta viime päivinä. Tiistilän koulun viime viikkoista pahoinpitelyä on käsitelty koulussa koko alkuviikko.

Päivi Tuovinen / Kuvituskuva

Koululaisten väkivalta ja sen aiheuttama somekohu kuohuttaa Matinkylän alueen nuoria. Tiistilän koulun lasten tueksi on alkuviikosta hälytetty nuorisotoimen, seurakunnan ja Aseman Lasten ammattilaisia keskusteluavuksi.

Kohun taustalla on koulussa viime viikolla sattunut pahoinpitely.

Koulun rehtorin Mirja Pirisen mukaan tapaus on nyt poliisin selvityksessä.

– Tämä on todella poikkeuksellista, Pirinen kommentoi tapahtunutta muttei halua avata tapahtumia poliisiselvitykseen vedoten.

Osaltaan kohua on paisuttanut sosiaalisessa mediassa pahoinpitelystä julkistettu video.

– Sosiaalinen media kuohuttaa lasten mieliä. Olemme halunneet tarjota koululaisille lisää aikuiskeskusteluapua, Pirinen kertoo koulun koeviikon keskeltä.

Pirisen mukaan Tiistilän koulussa on "nollatoleranssi kiusaamiseen" eli kaikki koulun aikuisten tietoon tulleet tapaukset selvitetään.

Kuohuntaa on lisännyt myös se, että epäillyt tekijät ovat maahanmuuttajataustaisia ja uhri tositelevisiossa esiintyneen julkkiksen poika.

Uhrin äiti on itse kertonut tapauksesta facebook-sivuillaan.

Asia on puhututtanut myös Espoon poliitikkoja sosiaalisessa mediassa. Keskustan varavaltuutettu, matinkyläläinen Arja Ryynänen toivoo, että Espoon kouluissa ja lastensuojelussa lisättäisiin moniammatillista yhteistyötä ja resursseja vastakkainasettelun sijaan.

Lue uudenpi juttu tästä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu