Etsitkö täydellistä hampurilaista – Tässä 101 vaihtoehtoa

Yhdeksän erilaista burgeria.

Kaisa Sillanpää

– Innostuin hampurilaiskirjan teosta, koska aihe oli erittäin haastava. Se miten saa niin monta täysin erilaista burgeria oli kiinnostavaa kehitellä ja toteuttaa, kertoo Kaisa Sillanpää.

Innostusta kotikokilla ja ruokabloggaajalla riitti niin paljon, että Burgeria!-kirjassa on yhteensä 101 erilaista hampurilaista.

Sämpylän väliin voi laittaa mitä tahansa."

Helsingin burgeripaikkojen tarjonta on nykyisin erittäin monipuolinen. Suosikkeja löytyy Helsingin Uutisten Paras burgeripaikka -kisan vastausten mukaan todella moneen makuun sekä kasvis- että lihansyöjille.

Sillanpää panee silti paremmaksi. Vai onko joku kuullut vorschmackburgerista, siskonmakkaraburgerista, kotijuustoburgerista, tervapossuburgerista tai suklaa-ananasburgerista?

Esittelyteksti lupaa, että Suuri hampurilaiskirja täyttää kaikki odotukset mehevistä ja monipuolisista hampurilaisresepteistä. Kirjassa on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja ja luomuksia.

– Hampurilainen on loistava keksintö, sämpylän väliin voi laittaa mitä tahansa, kannustaa Sillanpää.

314-sivuisessa kirjassa on reseptit 41 erilaiseen sämpylään, 101 hampurilaiseen sekä kymmeniin kastikkeisiin ja lisäkkeisiin. Uusia virityksiä on löytynyt sekä makkara-, jauheliha-, naudanliha-, possu-, broileri-, kala- että kasvisburgerien tekoon. Niiden lisäksi on vielä erikois- ja jälkiruokaburgerit.

Monenlaisissa leivonta- ja ruoanlaittokisoissa kunnostautunut Sillanpää pitää Tuulikummun keittiössä -blogia ja on julkaissut aiemmin kaksi keittokirjaa: Reseptikuningatar: Palkittua kotiruokaa (Readme.fi 2014) ja Reseptikuningatar: Tähteistä tähdiksi (Readme.fi 2015).

Kaisa Sillanpää: Burgeria! Suuri hampurilaiskirja (Readme.fi 2017).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Villiyrttiburgeri

Savustettuja hirvenjauhelihapihvejä, mausteena muun muassa siankärsämöä

Voikukka-suolaheinäpesto

Nokkossämpylä

Ketunleipiä

Voikukanlehtiä

Ruohosipulia

Written by:

Marketta Karjalainen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Tässä HU:n hampurilaiskisan tulos: Ygösbursat grillataan nyt SörnäisissäYhä paremman burgerin metsästys jatkuu – Akseli Herlevi lähti reissuunIdän parhaat burgerit? Testissä uusi The Lucky Bastard