Kulttuuri

Gita Kadambi Kansallisoopperan pääjohtajaksi – juuret Sibeliuksen kaupungissa Järvenpäässä

OOPPERA Gita Kadambi on Keskisen Uudenmaan musiikkiopiston kasvatti.

Uusi pääjohtaja Gita Kadambi. Haku käynnistyi tammikuussa. Hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunta käsitteli yhteensä 45 hakemusta.

Heikki Tuuli

Gita Kadambi on valittu Kansallisoopperan ja -baletin pääjohtajaksi.

Gita Kadambin, 45, taustassa yhdistyvät johtamiseen, näkemyksellisyyteen ja kulttuurin tuntemukseen liittyvät taidot ja näytöt, joita pääjohtajalta vaaditaan, perusteluissa todettiin.

Pääjohtaja vastaa koko organisaation johtamisesta.

Oopperan ja baletin taiteelliset johtajat toimivat hänen alaisuudessaan.

– Gita Kadambilla on vahva ymmärrys musiikista sekä oopperan että baletin tuotannosta ja hyvä kokemus luovien ihmisten ja organisaatioiden johtamisesta, perustelee hallituksen puheenjohtaja Leena Niemistö.

– Hän tuntee koti- ja ulkomaisen klassisen musiikin kentän erittäin hyvin ja hänellä on laajat verkostot. Hänellä on kokemusta strategian johtamisesta ja myös digitaalisten palveluiden ja asiakaskokemuksen kehittämisestä. Gita Kadambi on tavoitteellinen ja näkemyksellinen vastuunkantaja ja avoin ja kuunteleva johtaja.

Gita Kadambi kävi peruskoulun Sibeliuksen kaupungissa Järvenpäässä. Musiikkiopistossa hän oli Katriina Kortteen ja Sirpa Äikään oppilaana.

– Kun kuulin, että Gita on ehdokkaana oopperan johtoon, ajattelin että siinäpä on todella hyvä valinta tehtävään. Hänellä on varmasti juuri tarvittavaa osaamista, pianonsoiton opettaja Katriina Korte riemuitsee.

– Gita oli älykäs ja monipuolisesti lahjakas tyttö. On helppo uskoa, että hän on tehtävien tasalla myös vaativassa oopperamaailmassa. Pianon I-tutkinnon konsertissakin hän aikoinaan sai paineen alla täydet pisteet, vaikka salissa istui 80 ihmistä ja koolla oli musiikkiopiston rehtoreita eri puolilta.

Gita Kadambi suoritti perustason päättötutkinnon Kortteen oppilaana. Sirpa Äikäksen oppilaana hän suoritti sitten ykköstutkinnon.

Kadambi on työskennellyt Helsingin kaupunginorkesterin intendenttinä vuodesta 2013 ja sitä ennen HR-partnerina ja henkilöstöpäällikkönä Yleisradiossa, Radion sinfoniaorkesterin apulaisintendenttinä sekä mm. tuotantotehtävissä Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Hän on suorittanut johtamisen Executive MBA -tutkinnon Aalto-yliopistossa, musiikin maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa sekä Master of Music Performance -tutkinnon London College of Musicissa.

Uusi pääjohtaja aloittaa tehtävässään vuoden 2018 alussa nykyisen pääjohtajan Päivi Kärkkäisen jäädessä eläkkeelle.

Hallituksen puheenjohtaja Leena Niemistö kertoo, että pääjohtajahaku käynnistyi tammikuussa ja julkisen haun rinnalla käytettiin rekrytointiasiantuntijaa.

Nimitys- ja palkitsemisvaliokunta käsitteli yhteensä 45 hakemusta. Muiden hakijoiden nimiä ei julkisteta.

Gita Kadambi

Gita Kadambi aloittaa Kansallisoopperan ja -baletin pääjohtajana vuoden 2018 alussa.

Pääjohtaja vastaa koko organisaation johtamisesta. Taiteelliset johtajat toimivat hänen alaisuudessaan.

Suomen kansallisooppera ja -baletti on kansallinen taidelaitos. Kansallisooppera on maan ainoa ammatillinen oopperatalo, Kansallisbaletti taas maan ainoa ammatillinen balettiryhmä. www.oopperabaletti.fi

Keskisen Uudenmaan musiikkiopistossa Järvenpäässä Kadambi oli Katriina Kortteen ja Sirpa Äikäksen piano-oppilaana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu