Suomalaisartisti BBC:llä harvinaisessa haastattelussa – kappaleella jo yli 150 miljoonaa kuuntelijaa

Axel Thesleff on saavuttanut omakustannemusiikillaan huimasti suosiota maailmalla.

Toni Tervo

Suomalainen artisti ja tuottaja Axel Thesleff pääsi kokemaan täkäläiselle artistille harvinaisen kunnian.

Roihuvuoresta kotoisin oleva muusikko kutsuttiin hiljakkoin haastatteluun Britannian yleisöradio BBC:lle. Kyseessä oli BBC Asian Networkin Yasserin haastattelu, jossa Thesleff pääsi kertomaan itsestään ja musiikistaan.

– Siellä soitettiin pari biisiäni ja avasin kappaleideni taustoja, Thesleff kertoo.

Mies on Suomessa vielä suhteellisen tuntematon, mutta silti hänen muutama vuosi sitten julkaistu Bad Karma - kappaleensa on kerännyt Youtubessa jo käsittämättömät yli 150 miljoonaa katsojaa. Sitä kautta hänelle on tullut keikkoja muun muassa Romaniaan.

BBC-vierailunsa yhteydessä Thesleff esiintyi myös Lontoossa.

– Paikan nimi oli Camden Assembly. Se oli mukava keikkapaikka. Paikalla oli sellainen satakunta ihmistä. Intiimiä meininkiä.

Yksi syy Thesleffiin kohdistuvaan kiinnostukseen on tämän tapa tuoda musiikkiinsa aasialaisia vaikutteita.

– En ole koskaan reissannut siellä, mutta minua kiinnostaa yhdistää itämaista tonaliteettia, eli sitä miten sävelet on rakennettu, länsimaiseen tonaliteettiin.

Vaikka Bad Karma oli massiivinen hitti, Thesleff ei ole jäänyt lepäämään laakereillaan. Nettikuuluisuus poiki hänelle yhteistyökuviota myös ulkomaille ja mies julkaisee jatkuvasti uutta musiikkia.

– Olen viime aikoina tehnyt yhteisjuttua brittiläisen laulaja-lauluntekijä Richard Waltersin kanssa. Uusin kappale, Fighter, ilmestyy 19. toukokuuta, tuottaja paljastaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Toni Tervo

Ota yhteyttä