Puheenaihe

Jasper Pääkkönen lahjoitti street workout -kuntoilupisteen Helsingille – taustalla erikoinen vedonlyönti

Hernesaaressa voi nyt lenkin varrella pysähtyä kuntoilemaan.

Näyttelijä Jasper Pääkkönen ja yrittäjä Mikko Leppänen ovat lahjoittaneet street workout -liikuntatelineen Helsingin kaupungille. Telineet on sijoitettu Hernesaareen padel-kenttien ja Löylyn väliselle nurmikolle.

Lahjoituksen taustalla on Pääkkösen ja Leppäsen vedonlyonti alkuvuodesta 2016. Molempien oli opittava crossfit-piireissä tunnettu muscle up -liike, eli niin sanottu palomiespunnerrus, jossa leuanvedon jälkeen punnerretaan koko keho tangon yläpuolelle. Aikaa oli saman vuoden toukokuuhun ja epäonnistujan olisi matkattava kävelleen Leppäsen mökille Mikkeliin.

– Tämä oli veto, jota ei voinut hävitä, joten harjoittelimme molemmat raivokkaasti oppiaksemme tämän voimaa ja kehonhallintaa vaativan liikkeen, Pääkkönen muistelee.

Haastavaa liikettä harjoitellessaan kaverukset törmäsivät ongelmaan: Helsingin keskusta-alueelta ei löytynyt tankotelinettä, jossa liikettä olisi ollut miellyttävä opetella.

– Kaivopuistossa on molempien kotoa katsoen lähin leuanvetotanko, mutta se ei ole yhtä laadukas, kuin ulkomailla kokeilemamme tangot. Saimme tästä kunnollisten kehonpainoliikuntapisteiden puutteesta kimpaantuneena hullun ajatuksen: lahjoitetaan Helsingin asukkaille Suomen hienoin street workout -tankoteline, Pääkkönen kertoo tiedotteessa.

– Ulkoilun ja kaikenlaisen liikunnan ystävänä idea tuntui hauskalta. Olemme Jasperin kanssa aiemminkin saaneet erikoisia päähänpistoja joista ei ole voinut perääntyä, joten oli selvää, että toteutamme tämänkin hankkeen, Leppänen lisää.

Miehet kertovat sekä Helsingin kaupungin että tangot rakentaneen suomalaisen Puuha Oy:n suhtautuneen erittäin myönteisesti yhteydenottoon ja yhteistyön sujuneen innostuneissa merkeissä.

Miehet kertovat pyytäneensä suunnitteluun ideoita myös street workoutin ja tankotanssin maailmanmestari Oona Kivelältä. Hernesaaressa asuvan Kivelän ehdotuksesta telineeseen lisättiin muun muassa kaksi pystytankoa tankotanssijoille.

Street workout on maailmalla jättisuosion saavuttanut liikuntamuoto, jossa harjoitteita tehdään kehon omalla painolla.

Pääkkösen ja Leppäsen telineistö on kaikille avoin ja ilmainen Hernesaaressa kahvila Birgitan ja ravintola Löylyn välissä. Avajaisia juhlittiin keskiviikkona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Löylyn savusauna suljettuna jopa kolme viikkoa – rakennetaan osittain uudelleen6.4.2017 13.09
Ohjattua treeniä ilmaiseksi Helsingin "ulkokuntosaleilla"6.5.2017 16.20
Löyly ja Flow Festival nappasivat matkailupalkinnot – myös nämä palkittiin27.10.2016 12.00
Jasper Pääkkönen jyrähti jälleen: "Ennätyskalan tappajaa ei saa palkita!"20.9.2016 09.18
Hehkutetun Löylyn sisustaja tulee Turusta – näissä kaikissa kätten jälki näkyy24.9.2016 20.05
Kaverusten "hyperpaikallinen" ruokasienibisnes kasvaa kahvinporoissa – kumppaneina Löyly ja muita ravintoloita31.8.2016 19.45
Löylyn omistaja Antero Vartia ärsyyntyi – "Emme ole Jasperin kanssa vain mannekiineja"18.8.2016 12.03
Näyttelijä tylyttää Jasper Pääkkösen Löylyä ja muita lähiterasseja – "Humalaisia pyörii kaduilla, pusikoihin virtsataan ja musiikki jumputtaa"25.7.2016 19.15
Helsinki satsaa nyt isosti "ulkokuntosaleihin" – "Pienellä sateellakin voi käyttää"31.5.2016 15.40
NY Times hehkuttaa Hernesaaren Löylyä: "Helsingin ensimmäinen oikeasti julkinen sauna"2.6.2016 10.58

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu