Makumaailma

Suosittu olutravintola jäi taas ilman terassia Helsingin ytimessä – tilalle erikoinen ratkaisu

Helsingin BrewDog-baarin ravintolapäällikkö Rasmus Suikki ja Brewdog Finland Oy:n toimitusjohtaja Joakim Stenius (oik.) söivät jäätelöä baarin edustan "terassilla" Viiskulmassa.

Vili Valajärvi

Helsingin Viiskulmassa sijaitseva BrewDog-baari on pystyttänyt eteensä erikoisen taideteoksen.

– Taloyhtiö kielsi meiltä terassin. Kuvassa ei ole terassi, vaan terassia esittävä taideteos. Teoksen päällä saa istua, muttei juoda olutta, baari kirjoittaa mikroblogipalvelu Twitterissä.

Baarin ravintolapäällikön Rasmus Suikin mukaan terassiteoksen taustalla on turhautuminen siihen, ettei baari ole saanut paikalle oikeaa terassia tänäkään vuonna.

– Tämä on kolmas kesä peräkkäin, kun haimme suostumusta terassille. Se on evätty meiltä joka vuosi, Suikki kertoo.

Rakennusviraston ohjeiden mukaan terassilupahakemuksen liitteenä pitää olla kiinteistön omistajan suostumus siitä, että liiketilan edessä olevaa yleistä aluetta saa käyttää ulkotarjoiluun. Suostumuksen pitää olla kirjallinen, päivätty ja allekirjoitettu. Lupahakemusta ei voi lähettää eteenpäin, elleivät kaikki pakolliset liitteet ole mukana.

Suikki ei tiedä, miksi taloyhtiö ei ole antanut suostumustaan terassille. Hän kertoo, että baari haluaisi ravintolan eteen melko samankaltaisen terassin, jollainen nykyinen terassiteoskin on.

– Siihen mahtuisi anniskelu- ja kaupungin ohjeiden mukaan noin kuuden hengen terassi. Käytännössä haluaisimme siis toisen pöydän ja tuolit toiselle puolelle ovea, Suikki kertoo.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pekka Sakki kertoo, että yksi syy taloyhtiön kielteiselle suhtautumiselle on terassin vaikutus liikkumiseen paikalla.

– Terassille ei ole tilaa jalkakäytävällä. Jo nyt jalankulkijat joutuvat puikkelehtimaan ravintolaan sisään ja sieltä tulevien sekä ravintolan edessä tupakoivien ravintolan asiakkaiden seassa, Sakki kertoo taloyhtiön hallituksen päätöksestä.

Taloyhtiö vastustaa myös terassin laittamista Tarkk'ampujankadun puolella olevaan parkkiruutuun mahdollisten melu- ja liikennehaittojen takia.

Viiskulman BrewDog-baari avasi ovensa loppuvuonna 2014.

Vaikka nykyinen terassia esittävä taideteos ei olekaan oikea terassi, siitä on Suikin mukaan baarille hyötyä. Taideteos toimii piristävänä merkkinä siitä, että baari on auki.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

No jopas! Oluttuoppiaan ei saa kuljettaa jalkakäytävän yli23.5.2017 20.05
BrewDog-ravintola avaa ovensa tänään17.12.2014 15.42
Taloyhtiö haluaa kieltää tupruttelun Vaasankadun terassilla – teki asukaskyselyn10.3.2017 12.10
Helsinki aikoo pidentää terassikautta – ideakilpailun voittanut terassi kaupunkiin ehkä jo ensi kesänä8.5.2017 12.46
Kohuravintola Döner Harju hakee lupaa myös talviterassille27.10.2014 15.34

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu