Puheenaihe

Espoon kuolonkolari: Turmaa edeltäneistä hetkistä ehkä kuvatun Periscope-videon katsojat eivät ilmoittaneet nuorista poliisille

Espoossa Finnoontiellä torstaina sattuneessa auto-onnettomuudessa kuoli kaksi nuorta ihmistä. Turma-auton katto leikkautui pois ulosajossa.

Katja Riihola

Poliisi ei saanut torstaiyönä ilmoitusta suorasta verkkolähetyksestä, joka mahdollisesti näytti Espoon Finnoontiellä torstaina sattunutta kuolonkolaria edeltäneet tapahtumat.

– Tehtävärekisterissä ei ollut ilmoitusta yhdestäkään tällaisesta tapauksesta. Jos meille olisi tullut ilmoitus, että joku ajaa hirveää kyytiä tai humalassa, niin poliisi olisi lähtenyt liikkeelle, kertoo komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Se, eikö kukaan ennen turmaa mahdollisesti kuvatun live-lähetyksen katsojista ilmoittanut lähetyksen tapahtumista poliisille, on herättänyt ihmetystä. Ilmoituksen onnettomuudesta teki turmapaikan ohi ajaneen bussin matkustaja kello 5.31 ilmeisesti 1,5–2 tuntia turman jälkeen.

Poliisi kertoi torstaina epäilevänsä, että onnettomuudessa kuolleista nuorista toinen olisi kuvannut turmaa edeltäneet hetket suorana verkkoon. Periscope-sovellukseen kuvatulla suoralla videolla oli useita seuraajia, joista osa myös kommentoi lähetystä aktiivisesti.

Videon yhteydessä näkyy kommentteja, joissa nuoria kehotetaan olemaan lähtemättä päihtyneenä ajamaan. Ainakin yksi kommentoija sanoo myös, että hän aikoo soittaa nuorista poliisille.

Kantola kertoo, että poliisi ei ole etsinyt varmistusta sille, onko sosiaalisessa mediassa levinnyt video onnettomuudessa kuolleen nuoren naisen kuvaama.

– Vaikka se selvitettäisiin, niin videosta ei ole poliisille hyötyä. Videolla ei ole merkitystä, kun ketään ei voi saattaa syytteeseen, Kantola toteaa viitaten turman kahteen uhriin.

Finnoontien onnettomuudessa kuoli nuoren naisen lisäksi nuori mies. Molemmat kuolonuhrit olivat syntyneet vuosien 1995 ja 2000 välillä.

Poliisin mukaan nuoren miehen ajama henkilöauto oli tullut Espoon keskuksen suunnasta ja suistunut kaarteessa tieltä pellolle. 

Sekä autoa ajanut mies että kyydissä ollut nuori nainen kuolivat poliisin mukaan välittömästi. Molemmilla heistä oli ollut turvavyöt kiinnitettyinä, mutta törmäyksen voima oli ollut niin raju, että turvavyöt olivat pettäneet.

Turma-auto oli poliisin mukaan sen verran pitkällä ja viettävän maan vuoksi tien pintaa alempana, että sitä ei havainnut tiellä ajavasta henkilöautosta.

Onnettomuudessa kuolleita uhreja on torstain ja perjantain aikana muistettu esimerkiksi turmapaikalle viedyin kynttilöin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Espoon kuolonkolarin turmapaikasta tuli "uteliaiden vaelluspaikka" – Poliisi: Älkää parkkeeratko keskelle mutkaa9.6.2017 13.57
Kuvat: Kynttilät palavat Espoon traagisen kuolonkolarin uhreille8.6.2017 21.51
"Videota ei pidä levittää" – Näin kommentoi rikosuhriasiantuntija Espoon kuolonkolaria8.6.2017 19.20
Espoon kuolonkolarin auto löytyi vasta 1,5–2 tuntia ulosajosta – "Bussimatkustaja teki ilmoituksen"8.6.2017 14.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu