Puheenaihe

Uusi vaihtoehto voi viedä myös perussuomalaisten puoluetuet – "Puoluehallitus voi päättää, mikä ryhmä edustaa"

Uuden ryhmän johtohahmo Sampo Terho ei ole vihjannut, että puoluetuki voitaisiin viedä perussuomalaisilta.

Johanna Erjonsalo

Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Erkka Railon mukaan perussuomalaisista tiistaina eronnut Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmä voisi teoriassa saada mukaansa kansanedustajien lisäksi myös perussuomalaisten puoluetuet.

– Katsotaan seuraavaksi, mitä puoluevaltuusto ja puoluehallitus tekevät. Puoluehallitus voi päättää, mikä ryhmä edustaa puoluetta, Railo kertoo.

Puoluehallituksen päätös asettua uuden eduskuntaryhmän puolelle antaisi puoluetuen uuden ryhmän käyttöön. Perussuomalaisten sääntöjen mukaan puolueella voi olla vain yksi eduskuntaryhmä, joten toinen eduskuntaryhmä joutuu nyt erottamaan toisen ryhmän. Tämä tarkoittaa, että äänestys jatkosta on tulossa.

Perussuomalaisten nykyiseen puoluehallitukseen kuuluvat muun muassa puheenjohtaja Jussi Halla-aho, varapuheenjohtajat Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen ja Juho Eerola sekä puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo. Heidän lisäkseen puoluehallitukseen kuuluu seitsemän muuta jäsentä.

Railo ei nimilistan perusteella osaa sanoa, onko suurin osa puoluehallituksesta soinilaisia vai halla-aholaisia. Uusi eduskuntaryhmä ei ole kuitenkaan itse vihjannut asiasta, joten Railon mukaan on epätodennäköistä, että ryhmä perisi rahaa entiseltä puolueeltaan.

Uusi vaihtoehto ei ole jäämässä puille paljaille, sillä se saa toimintaansa ryhmärahaa eduskunnalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu