Juna- ja bussiliikenteessä tänään jättimäisiä muutoksia – kaksi vanhaa poistuu, yksi tekee comebackin

Pasilan vanha asema jää historiaan. Se ehti olla käytössä vain 27 vuotta.

Sirpa Repo

HSL:n joukkoliikenteessä tapahtuu tänään maanantaina useita suuria muutoksia, joista näkyvin on konduktöörien lipunmyynnin lopettaminen. Samalla HSL:n joukkoliikennevälineet siirtyvät kesäaikatauluun ja HSL aloittaa pyörien kuljetuskokeilun, mikä tarkoittaa, että polkupyörän saa ottaa mukaan lähijunaan milloin tahansa, kun junassa on tilaa.

Suuri muutos on myös Pasilan vanhan aseman poistaminen käytöstä. Pasilassa käytetään väliaikaista juna-asemaa vuoden 2019 syksyyn asti, jolloin uusi asema ja sen yhteydessä oleva Tripla-kauppakeskus valmistuvat. Pasilan asema ehti olla käytössä 27 vuotta.

Aseman muutosten takia myös osa pysäkeiden paikoista muuttuu. Muutokset voit tarkistaa esimerkiksi alla olevasta kartasta.

Lippu-uudistuksen myötä junista ei enää saa ostettua lippua ilman matkakorttia tai HSL:n mobiilisovellusta. Etukäteen paperisen lipun voi ostaa aseman automaatista, lähimmästä R-kioskista tai lähikaupasta, jossa on myyntipiste. Paperiset liput tekevät samalla paluun joukkoliikenteeseen.

Pyörien kuljetuskokeilu kestää vuoden. Aiemmin junaan ei ole saanut ottaa polkupyörää kello 7–9 ja 15–18, vaikka junassa olisi ollut tilaa.

Viides näkyvä uudistus on vanhojen junamallien poistuminen lähijunaliikenteestä.

Maanantaista eteenpäin kaikki lähijunat ovat Flirt eli Sm5-mallisia matalalattiajunia, joissa esimerkiksi pyörien, pyörätuolien ja lastenvaunujen kuljettaminen on helpompaa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Don Lehtinen