Ykkösen ottelussa karmea tuomarivirhe – erotuomaripäällikkö myöntää mokan IL:lle

Kuvituskuva.

Anneli Tuominen-Halomo

Jalkapallon Ykkösessä nähtiin karmea tuomarivirhe AC Oulun ja EIF:n välisessä ottelussa. Erotuomaripäällikkö myönsi Iltalehden haastattelussa erheen tapahtuneen. EIF oli virheessä kärsijän roolissa. 56. minuutilla Oliver Reitala tuomitsi EIF:lle rangaistuspotkun.

Ensimmäinen yritys kuitenkin hylättiin liian aikaisin liikkuneiden pelaajien vuoksi ja pitkän selvittelyn jälkeen Reitala päättikin, että ottelua jatketaan AC Oulun epäsuoralla vapaapotkulla. Vain muutamia minuutteja myöhemmin Tuomas Mustonen iski AC Oulun voittomaalin. EIF on tehnyt ottelusta protestin ja vaatii ottelun uusimista.

Palloliiton erotuomaripäällikkö Jouni Hyytiä myöntää suoraan Iltalehdelle, että kyseessä oli tuomarivirhe.

– Siinä on väärä pelinjatkamistapa. Kun pelaaja tulee liian aikaisin alueelle, potku tulee uusia, kun pallo menee maaliin. Nyt peliä jatkettiin AC Oululle tuomitulla epäsuoralla vapaapotkulla. Se on niin vain ja ainoastaan siinä tapauksessa, jos pallo ei mene maaliin, Hyytiä kertoo.

EIF:n protesti on nyt käsittelyssä. Kilpailutoiminnan päällikkö Pekka Soini sanoo Iltalehdelle, että uusintaottelu on mahdollista, mutta ei täysin varmaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.