Makumaailma

Tässä ovat Helsingin parhaat kesäkahvilat – Katso kartalta mistä ne löydät!

ÄÄNESTYS Maisema, ystävällinen palvelu, monipuolisuus, erityislaatuisuus ja hyvät tuotteet toivat kehuja.

Kesäkahviloita löytyy Helsingissä moneen makuun. Kuvassa ylävasemmalta lukien: Cafe Natura (Kallahti), Cafe Torpedo (Mustikkamaa), Cafe Siili (Käpylä), Villa Salmela (Jollas), Mattolaituri (Kaivopuisto), Puhvetti (Lauttasaari), Ihana Kahvila (Kalasatama), Marjis Beach Cafe (Marjaniemi), Cafe Birgitta (Hernesaari).

Päivi Tuovinen

Ihana kahvila ja Fresh Stop pitivät pintansa Helsingin Uutisten Paras kesäkahvila -kisassa alusta loppuun saakka.

Eniten ääniä lukijaäänestyksessä sai Kalasataman kärjessä kontissa sijaitseva Ihana Kahvila. Toiseksi tuli 8 äänen erolla Uimastadionin Fresh Stop. Kolmanneksi kiri Hernesaaressa sijaitseva Birgitta, neljänneksi Kallahden melontakeskuksen Cafe Natura, neljänneksi Mustikkamaalle ankkuroitunut kahvilalaiva Torpedo.

Seuraavat sijat valtasivat Sinisen Huvilan Kahvila (Linnunlaulu), Mattolaituri (Kaivopuisto), Uimarannan kahvio (Lauttasaari), Siili (Käpylä), Maijan Kahvila (Kivinokka), Piper (Suomenlinna), Puhvetti (Lauttasaari), Taideterassi (Linnunlaulu) ja Tyyni (Töölönlahti).

Birgitta (Hernesaari)

Eläväinen paikka, ihanat tarjoilut, ystävällinen henkilökunta, upeat merimaisemat ja mahdollisuus istua tarvittaessa myös sisällä, mutta silti kokea olevansa osa rakennuksen ja sen suurien ikkunoiden kehystämää maalausta. Yksinkertaisesti paras! Ihana terassi merelle, ystävällinen palvelu, hyvännäköinen rakennus, parkkimahdollisuudet hyvät jos tulee pidemmältä, ihanat kakut, piiraat ym. Lounas hyvä. Avoin merinäkymä terassilta. Kaunis arkkitehtuuri rakennuksessa. Mahtava ruoka, palvelu sekä miljöö. Hieno näkymä, hyvä ruoka, mahtava henkilökunta, hyvä palvelu! Parempaa maisemaa saa hakea! Leppoisa ja viihtyisä paikka. Aina iloinen ja positiivinen henkilökunta. Laadukas ruokatarjonta ja erikoisruokavaliot huomioidaan loistavasti. Hyvät juomat ja ruuat, kesäinen ja viihtyisä paikka sekä hyvä palvelu (suomeksi ja ruotsiksi)! Koska hiiligrilli ja bursa. Aina hyvä meininki ja hyvää asiakaspalvelua. Työntekijät on mahtavia, iloisia ja positiivisia ihmisiä jolla on aina hymy huulessa. Ruoka on aina hyvää ja maukasta. Kaikki kunnossa. Laadukkaimmat omaperäiset tuotteet ja mukavin henkilökunta. Parhaat tuoreet tuotteet. Paras näkymä. Meren äärellä, hyvää syötävää, täydelliset vegeburgerit. Aivan mahtava ruoka , näkymät, arkkitehtuuri ja palvelu. Ruoka on hyvää ja tulee kylläiseksi. Aurinkoinen terassi ja palvelu. Loistava avoin näkymä aavalle merelle isolta, selkeältä terassilta (ja useista sisäpöydistä), voi seurata matkustajalaivojen kulkua ja venekerhojen purjehdustapahtumia. Sisätilat ovat pienehköt, mutta rakennus on tyylikäs sisältä ja ulkoa. Viileällä ilmalla kaksi kamiinaa lämmittävät. Hyvä kahvi ja muut juomat + syötävät. Ystävällinen ja joustava palvelu. Huikea valikoima herkullisia tuotteita, jotka yllättävät ja saavat makunystyrät töihin!

Cafe Natura (Vuosaari)

Kallahdenharjun upea maisema puhtaan luonnon keskellä, siisti kahvila ja kajakeilla luontoon. Mukava henkilökunta, paljon tekemistä, koska on myös melontakeskus. Upea paikka. Terveellinen ja freessi valikoima syötävää ja juotavaa. Tosi hyvä kahvi ja pullat. Aina iloinen ja asiakkaan tarpeet huomioiva henkilökunta. Saa eväät melontaretkille mukaan ja vielä lisäksi hyvät neuvot, mihin kannattaisi suunnata. Rauhallinen, hyvä henki. Tyrnishottia ym. herkkuja tarjolla, aivan ihana henkilökunta, upeat maisemat, erittäin siistit vessat. Hyvä kahvi, ihanat pullat, mukava henkilökunta ja aivan mahtavat maisemat luonnon rauhassa. Tarjottavien tuoreus, terassin merinäköala, kiireetön tunnelma! Työntekijöistä huokuu kiireettömyys ja iloinen tunnelma, tarjottavista huokuu raaka-aineiden tuoreus ja terveiden elämäntapojen suosiminen. Mahtava paikka rannassa, mukava henkilökunta. Todella hyvät salaatit ja muut herkut. Espoosta asti olen käynyt useasti sillä suunnalla liikkuessani.

Café Torpedo (Mustikkamaa)

Merellinen, mutta myös tuulelta suojattu eteen vedettävän lasiseinän ansiosta. Kiva pariskunta ja hyvä palvelu. Siistit "ulkovessat". Mukava henkilökunta rauhallinen paikka jossa merellinen tunnelma. Upea kahvila/ ravintola upeella paikalla... ihana istua ja ihailla merta... lähellä mutta silti niin rauhaisassa poukamassa. Todella viihtyisä ja omaperäinen, kun kelluu meressä. Lisäksi hyvät maisemat ja sijainti. Ihana kesäkahvila, johon on mukava mennä kahville. Henkilökunta ystävällisiä ja mukavia. Kannattaa ehdottomasti käydä. Kivalla paikalla ja hyvä palvelu ja sen lisäksi lähellä niin että voi käydä kahvilla usein. Kesäpäivän unelma. Hyvä fiilis ihanassa ympäristössä!

Fresh Stop (Uimastadion)

Maailman paras viher-smoothie. Poikkean silloin tällöin Stadikan kukkulalle ihan vaan smoothien takia! Hyvä palvelu ja meininki! Kesä ja uiminen! Rento henkilökunta ja kohtuulliset hinnat ja hyvät raaka-aineet. Paras rento ja avoin meininki! Keskittynyt selkeästi hieman terveellisempiin vaihtoehtoihin, mikä on nyt erittäin ajankohtaista. Aina auki, säällä kuin säällä. Edullinen ja todella hyvä kahvi sekä hyvää ruokaa. Ehdottomasti ammattitaitoisin ja positiivisin palvelu! Miellyttävä palvelu ja laadukkaat tuotteet. Loistava kahvi ja palvelu. Raikkaat tuotteet, laadukas muttei ylihintainen kahvi ja mahtavat työntekijät, jotka jaksavat hymyillä kiireisimpinäkin päivinä! Huikea kesäkahvila! Terveellistä ja maukasta ruokaa parhaalla kesämeiningillä ja iloisella palveluasenteella! Mahdollisuus samalla ottaa aurinkoa nurmikolla, käydä treenaamassa ja uimassa. Loistava palvelu ja muista eroava valikoima. Parhaat vegeburgerit. Oikeaa ruokaa lapsille. Mahtava meininki ja palvelu! Hyvää ja iloista asiakaspalvelua, laadukkaat tuotteet ja monipuolinen valikoima. Kiva kun on terveellisiäkin vaihtoehtoja auringossa nautittavaksi ja todella hyvä palvelu.

Ihana Kahvila (Kalasatama)

Erittäin ystävällinen palvelu ja erittäin kaunis merimaisema. Sijainti, maisema, ystävällinen palvelu ja henkilökunta, ihanat tuotteet. Fiilis, sijainti loistava. Upea maisema Helsinkiin "uudesta" suunnasta. Välitön tunnelma ja hyvät tarjoilut. Hyvät maisemat ja ystävällinen palvelu. Ihana Kahvilassa aika pysähtyy. Siellä on samaa rauhaa kuin luonnossa, vaikka se onkin betonilaiturilla. Liikenteen melu puuttuu. Parasta (ehkä koko maailmassa) on saunoa Sompasaunassa ja mennä sitten Ihanaan. Ainutlaatuinen kahvila ja miljöö, jossa sielu lepää. Sopivan rosoinen paikka, hyvät leivonnaiset ja kahvit sekä tietysti ainutlaatuinen näköala! Kiva fillarimatkan kohde, hyvä kahvi ja maisema. Vapaa meininki. Erikoisin, vuodesta toiseen hurmaava, koiraystävällinen, hyvä kahvi ja tuotteet, kerrassaan nimensä veroinen. Sinne tullessa tuntee itsensä aina tervetulleeksi! Uniikki pikkupaikka.

Ihana kahvila on täydellinen urbaani keidas! Graffitit, kuuma asfaltti ja työmaapöly ohjaavat kohti raikasta merta, josta löytyykin ihana lepopaikka herkkuineen ja hyvine kahveineen. Löysimme Ihanan Kahvilan täysin vahingossa heti ekana vuonna kun se oli toiminnassa. Lapsi oli päässyt mummolaan hoitoon ja lähdimme kävelylle ympäri kaupunkia treffeille. Kuuma ja jano yllätti, kun yhtäkkiä huomasimme asfaltissa maalatun tekstin: "Ihana Kahvila 1 500 m". Lähdimme seuraamaan kahvin- ja jätskinnälkäisinä merkkejä ja matkalla nauroimme, että siellä on kuitenkin joku rupunen työmaaruokalan kahviluukku, mutta jatkoimme matkaa. Se tunne kun lopulta näimme, kuinka ihana se Ihana Kahvila ihan oikeasti oli! Sen jälkeen menimme sinne monta kertaa ja lapsi mukaan! Nyt meitä on neljä ja koko perhe ollaan niin innoissaan, kun taas tänäkin kesänä päästään pyörällä tai kävellen koko porukalla Ihana Kahvilaan!

Iso osa viehätystä on juuri ympäristön rosoisuus, ihana keidas keskellä "ei mitään". Ja erityisesti kesän ekalla vierailulla reitin etsiminen yhdessä lapsen kanssa. En ole ihan varma miten henki säilyy, kun paikka on täyteen rakennettu ja kahvila pysyvä. Varmaan kyllä löytää kävijänsä silti. Elättelin kyllä toiveita, että kahvilan kontti löytäisi paikkansa jostain muualta yhtä erikoisesta paikasta, kun rakennukset alkavat niemen kärkeä lähestyä.

Niin yksinkertainen, mut silti erikoinen. Siellä on kaikki kohdillaan; sijainti, miljöö, idea, henkilökunta, tuotteet. Jos olen kaupungissa kesän aikana, käyn siellä joka päivä. Tuttu monen kesän ajalta. Menomatkan pituuden korvaa liikenteeltä vapaa, urbaani mutta merellinen atmosfääri. Yksinkertaisesti vain se toppen: urbaani sijainti merinäköalalla, hyvä kahvilamenu ja paras omistaja. Sopivan hipsterimäinen mesta.

Maijan kahvila (Kivinokka)

Maijan munkkipossut. Luonnonrauhaa. Ei liian hieno. Edullinen. Paras palvelu.

Mattolaituri (Kaivopuisto)

Kesä & kahvila & meri ja kiva ystävällinen palvelu. Paras paikka käydä kahvilla tai syömässä. Hyvässä paikassa voi nauttia hyvästä seurasta.

Piper (Suomenlinna)

Upea sijainti ja hienot näkymät. Upeat maisemat ulapalle ja hyvä tunnelma. Kiva paikka, upeat näkymät.

Puhvetti (Lauttasaari).

Hieno sijainti. Hieno paikka.

Siili (Käpylä)

Mukava henkilökunta, superhyvät kahvit ja muutenkin huipputuotteet. Bonuksena saa myös viiniä. Tunnelma on erityinen – hidas, huoleton, seesteinen ja välitön. Kokemus Puu-Käpylän rauhoittavasta hengestä, erinomaisesta asiakaspalvelusta, tuotteiden vastuullisuudesta, laadukkuudesta ja herkullisuudesta ja kahvilan ilmeestä vehreään ja luonnonläheiseen miljööseen jää ikiajoiksi kaupunkilaisen sydämiin. Hinta-laatusuhde hyvä, myös erikoisruokavaliot otettu huomioon, ihan miljöö ja hyvä tunnelma. Tekee kaiken pikkuisen paremmin. Laadukkaat raaka-aineet ovat heille tärkeitä.

Sinisen Huvilan Kahvila (Linnunlaulu)

Kotoisa kahvila ja ystävällinen henkilökunta. Paikka on hyvä, henkilökunta hyvä ja palvelu, tuotteet hyviä. Hienot maisemat. Helsinkiä parhaimmillaan harvoin katsellusta suunnasta. Ihana perheyritys vanhan Villan pihapiirissä, Helsingin romanttisin kahvila. Aina ystävällinen henkilökunta, vegaaniset ja gluteenittomat tuotteet ja oma leipuri. Hyvä palvelu, kaunis miljöö. Varsinkin terassi on kaunis ja aito. Ihana tunnelma puiden katveessa mahtavalla näköalalla. Keskellä Helsinkiä, lahden rannalla, melkein koko päivän auringossa.

Taideterassi (Linnunlaulu)

Hyvät näkymät ja rauhaisa, luonnonläheinen miljöö. Upea näköala Töölönlahdelle, mukavat omistajat, tilava ja myös sisätilaa sadeilmoja varten. Paljon kasveja ja kukkia terassilla. Ihana kahvittelupaikka. Joskus musiikkiesityksiäkin.

Tyyni (Töölönlahti)

Ihana kahvila Töölönlahden rannalla. Ystävällistä palvelua. Ympäristö.

Uimarannan kahvila (Lauttasaari)

Kasinonrannassa Lauttasaaressa on aina elämää, lasten kiipeilykeskus ja uimaranta edessä, kävelytiet ympärillä. Kaunis miljöö. Kahvilan tuotteet ovat hyviä ja monipuolisia ja henkilökunta mukavaa. Kaikenikäistä porukkaa asiakkaina. Kahvila taipuu moneksi – biitsipäivän jätskikiska, lounasaikana terassiravintola, aamuisin kahvit nautitaan patiolla ja piknikpäivänä pelastus löytyy myös kahvilasta, josta haetaan eväät viltille. Hyvät hinnat, ystävällisiä myyjiä, mustikkapiirakka softiksella tosi hyvän makuinen!

Villa Bergsund/ Villa Salmela (Jollas, Karjalaisten kesäkoti)

Idyllinen vanha puutalo, kaunis maisema. Kotoisat herkut. Upeat merinäkymät ja luonto ympärillä.

Kisassa annettiin kaikkiaan 452 ääntä yhteensä 15 kesäkahvilalle. Ehdokaslistalla olleiden liki 20 kesäkahvilan lisäksi ääniä saivat myös Brita (Laajasalo), Golf-terassi (Laajasalo), KesäKapusta (Kumpula), Kääntöpöytä (Pasila), Marjis Beach Cafe (Marjaniemi), Satamakahvila Messi (Laajasalo) ja Villa Salmela/ Villa Bergsund (Jollas).

Näitäkin äänestettiin

Adjutant (Tamminiemi)

Blue Peter (Lauttasaari)

Cafe Esplanad (Kluuvi)

Cafe Tarina (Munkkiniemi)

Carusel (Merisatama)

Elokolo (Kallio)

Isosaaren upseerikerho (Isosaari)

Kampela (Vuosaari)

Munkkiniemen puukioski (Munkkiniemi)

Paseo Cafe & Grill (Lauttasaari)

Piritta (Tokoinranta)

Pop up -kahvila Raparperitaivas (Ala-Malmi)

Puotilan kartano (Puotila)

Rantakahvila Meridian (Vartiokylä)

Regatta (Töölö)

Stansvikin kesäravintola (Laajasalo)

Torikahvila (Hakaniemi)

Torpanranta (Munkkiniemi)

Ursula (Kaivopuisto)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

HU selvitti: tämän verran kesäkahvi saa maksaa19.6.2017 07.48
Kampela kiri kakkoseksi - Kehräävät työntekijät toivat voiton Helsingin kahvilakisassa26.11.2016 19.05
Helsingin parhaat kahvilat ja ravintolat: Täältä löydät ne kootusti20.4.2016 12.55
Kaunis maisema, mahtavat palvelut – tämä kaksikko siirtyi kesäkahvilakisan kärkeen13.6.2017 09.38
Menetkö kesäreissulle Turkuun? Tässä ovat kaupungin parhaat kahvilat11.6.2016 12.15
Näitäkin kesäkahviloita ehtii vielä äänestää – Stadin rannoilla piileskelee monta kesäkeidasta18.6.2017 17.19

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu