Paikalliset

Katutaide ja kierrätys valtaavat Arabian

Arabianrannan, Toukolan ja Vanhankaupungin yhteinen suuri kierrätystapahtuma saa tänä keväänä tuhtia lisäpotkua laajasta katutaiteen katselmuksesta. Ensi lauantaina järjestettävä Suomen suurin alueellinen kierrätys- ja katutaidetapahtuma luo uudenlaista kaupunkikulttuuria ja kertoo kaupunginosayhdistyksen monimuotoisesta yhteistoiminnasta.

Viime keväänä kierrätystapahtuma houkutteli Arabiaan viisi tuhatta kävijää. Nyt luvassa on muun muassa jättikirppis, uusiotori, dyykkauslavoja, Tuo & Hae -piste ja Lastenkirjojen kierrätyspiste.

Taidetta kadulle tuovat muun muassa Vilunki 3000, Jani Tolin, Egs, Konsta Ojala, Benjamin Prinssi, Petteri Tuokko, Sauli Sirviö, Janne Jääskeläinen, Tomi Koskinen ja Alan Kuivalainen, Sarjakuvakeskus, Super Janne, Nopsajalka & Svengali, Circo, Rytmiorkesteri Yöjuoksijat, Hermanni Turkki, Vauva, Jussi TwoSeven, The Funky Foot Clan, Orkestar Strada, Dodo, Improvisaatio naamat, K-65 Crew, Ossi Kajas, Dumb, Taika Ilola, J Riskit ja Dead O.

Arabianmäen puiston nurmikenttä on avoinna kaikelle katutaiteelle, taiteilijoille ja esiintyjille. Arabiasta löytyy muun muassa katutaidekatu, katutaideareenoita, sarjispajoja, näyttelyitä, improa, sirkusta, musiikkia ja tanssia.

Vuoden katutaiteilijaa ja teosta ovat tuomaroimassa Jani Leinonen, Otso Kantokorpi ja Paavo Arhinmäki.

14. toukokuuta kello 11-16 järjestettävä tapahtuma käynnistää Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki -kaupunginosayhdistyksen (Artova) desinpääkaupunkiprojektin.

Alueella on kehitetty uudenlaisia kevyitä toimintamalleja eri toimijoiden välille. Designpääkaupunkiprojektissaan yhdistys siirtää mallit kaikkien seurattavaksi ja sovellettavaksi.

Syksyllä Arabiassa aloittaa oma kino ja järjestetään elokuvafestivaali. Loppuvuodesta käynnistyy Minun taloni -projekti.

Syötävä Arabianranta -ympäristötaideteokseen voi tutustua kesäkuusta lähtien. Käynnissä on myös design-koirapuiston suunnittelu.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu